Пореден ден с проливни валежи и гръмотевични бури. Най-голямо остава

...
Пореден ден с проливни валежи и гръмотевични бури. Най-голямо остава
Коментари Харесай

Проливните валежи в цялата страна ще продължат и утре

Пореден ден с проливни превалявания и гръмотевични стихии. Най-голямо остава количеството, паднало през последните дни, до 18 часА през днешния ден, в София - 65 литра на кв. метър, като в автоматизираните станции в квартал " Младост " и " Симеоново " единствено през днешния ден са измерени 19 литра, а в Южния парк - 27 литра на кв. метър.

Предупреждение от първа и втора степен за локално интензивни превалявания, гръмотевични стихии и условия за градушки остава в действие и през идващото денонощие, към този момент в цялата страна.

Максималните температури на следващия ден ще са сред 20° и 25 °, в София - към 21°. Ще духа слаб в източните региони - сдържан североизточен вятър.

Облачно, на доста места с интензивни превалявания, в обособени региони съпроводени и от гръмотевици ще бъде и по Черноморието. Вятърът ще е сдържан, от изток.

Максималните температури ще са сред 20° и 23°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде едва.

И в планините ще има обилни превалявания и гръмотевични стихии. Ще бъде и прохладно с сдържан и мощен източен вятър.

Не единствено у нас, с превалявания от дъжд, тук-там обилни, с гръмотевични стихии и условия за градушки ще бъде и съвсем на всички места на Балканите, като се изключи крайните северозападни региони. Причината средиземноморски циклон, който се изтегля на изток, само че ще дефинира времето на полуострова, в това число и в нашата страна, и в неделя, когато още веднъж ще има региони с гръмотевични стихии, обилни по количество превалявания, тук-там и градушки.

Вероятността за интензивни феномени е огромна за Северна и Източна България. През първата половина от идната седмица ще има повече слънчеви часове, само че и още веднъж превалявания, тук-там интензивни, само че към този момент в по-малко региони в страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР