Пореден ден с огромни опашки пред началната станция на единствения

...
Пореден ден с огромни опашки пред началната станция на единствения
Коментари Харесай

Пореден ден с огромни опашки пред лифта в Банско

Пореден ден с големи опашки пред началната станция на единствения кабинков въжен превоз в Банско – това демонстрира фотография, изпратена от читатели на „Труд“.

Докато „зелените“ блокират София всяка седмица с претенции да се анулира държавното решение от 28 декември, с което се разрешава втора кабинка в зимния курорт, гостите на Банско не престават да са подложени на мъчението от многочасовото очакване. Както се вижда от фрагмента, опашката е голяма, само че хората почтително търпят да пристигна техният ред, с цел да стигнат до ски пистите и да се спускат по скатовете на Пирин.

Всяка зима тази обстановка разрушава имиджа на България като зимна дестинация и по тази причина в края на предходната година кабинетът утвърди частичното изменение на настоящия План за ръководство на Национален парк „Пирин“. С корекциите към този момент е допустимо да се направи капиталово желание за създаване на втори кабинков въжен превоз, който ще поеме огромният поток от туристи, с който настоящето оборудване не може да смогне. Отделно решението на Министерския съвет е огромна крачка към развиването на зимния туризъм в цялата страна.

За Банско изменението е единственият метод гостите на курорта да могат да прекарват обикновено зимната си отмора, без да се редят на безкрайни опашки.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР