Пореден ден протести в подкрепа на проф. Тодор Кантарджиев, който

...
Пореден ден протести в подкрепа на проф. Тодор Кантарджиев, който
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Подаряват ваксини на съседни страни, вместо да ваксинират децата

Пореден ден митинги в поддръжка на проф. Тодор Кантарджиев, който беше пенсиониран от здравния министър. Едва през вчерашния ден доктор Стойчо Кацаров разяснява решението си, а дългогодишният шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания се закани да заведе редица каузи за клюка.

Проф. Кантарджиев схваща от здравния министър, че би трябвало да напусне поста, който заема 33 години.

" Саморазправите от злоба и на персонална основа са след пандемиите. Самият факт, че доста малко хора желаят да се имунизират, че не се прави нищо по имунизаицонните въпроси в нашата страна, приказва, че има риск септември да имаме още случаи. Ще се повтори това, което съветничката на господин министъра направи преди 10 години, когато имаше доста ваксини за морбили. Подаряваха се имунизациите на прилежащи страни, само че не се поставяха на българските деца ", сподели проф. Тодор Кантарджиев в изявление за Bulgaria ON AIR.

Относно пенсионирането си, той напомни думите на министъра на опазването на здравето, а точно, че един админ може да се пенсионира щом по този начин е решил.

" Аз персонално не се схващам като един админ, май и много хора не ме възприемат, което е неприятното за господин министъра ", добави още той.

Проф. Кантарджиев показа, че е схванал какъв брой го почитат и обичат и каква огромна част от обществото са съпричастни и удовлетворени от работата му.

" С сътрудниците от института нямах опция да се сбогувам. Искам да изкажа признателност на хората, които работиха с мен и може би имах привилегията да имам един прелестен състав - научен и административен ", посочи проф. Кантарджиев пред Христиана Стефанова.

" Относно коронавирусната зараза най-голямата виновност е в тези, които сътвориха съмнение, че ги лъжем, че няма вирус, че вирусът е безвреден, че не се умира от вируса, че имунизациите не работят. Тези послания внесоха неустановеност в обществото, по тази причина допуснахме рецесията предходната есен, когато ни се подиграваха, че би трябвало да се носят маски на закрито ", съобщи проф. Кантарджиев.

Той е на мнение, че създавайки безпорядък в системата на публичното здраве, със промяната на хора с спорни изказвания и " правене на нищо ", се основава едно съмнение към имунизациите.

Относно коментара на доктор Стойчо Кацаров за починалите, вследствие на рецесията и неприятното ръководство на Борисов, проф. Кантарджиев добави: " В резултат на спорни приказки и саботиране на научно-обоснованите ограничения за ограничение броя на случаите в съзнателно саботиране за персонална изява ".

Той показа, че не се усеща жертва на реваншизъм.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР