Пореден ден на протести в много от градовете на Съединените

...
Пореден ден на протести в много от градовете на Съединените
Коментари Харесай

Експерти предупреждават, че протестите в САЩ могат да доведат до нещо много страшно

Пореден ден на митинги в доста от градовете на Съединените щати. 10 дни след гибелта на Джордж Флойд, хиляди желаеха правдивост. А в това време, специалистите предизвестяват, че протестиращите са изложени на сериозен риск от болест с COVID-19.

Хиляди се стекоха още веднъж по улиците американските градове, с цел да се разгласят против полицейското принуждение и расовата дискриминация. В Ню Йорк, братът на Джордж Флойд се причисли към митингите и благодари на събралото се голям брой за поддръжката за брат му.

„ Брат ми си отиде, само че името Флойд продължава да живее. Гордея се с митингите, само че не съм горделив с разрушенията. Брат ми не поддържаше такива неща”, съобщи Терънс Флойд.

Демонстрантите в Ню Йорк още веднъж подцениха полицейски час от 20 часа. Хиляди останаха по улиците и с настъпването на нощта. На някои места полицията ги следеше, без да се намесва, а на други служителите на реда арестуваха хора, без да употребяват палки като предходната нощ.

Междувременно, американските здравни управляващи предизвестиха, че митингите може да доведат до ново нарастване на инфектираните с ковид. Според специалистите, рискът от заразяване е по-висок в огромните градове, които още не са овладели епидемията.

„ Мисля, че за жалост има огромен риск това да способства за разпространяване на болестта. В Минеаполис да вземем за пример към момента се следи предаване на ковид. Във Вашингтон също. Призоваваме хората там да се изследват за COVID-19”, съобщи Робърт Редфийлд - шеф на Центровете за надзор и прeвенция на болесттите.

Въпреки че някои протестиращи носят маски, измежду тълпата има минимално обществено разграничаване. Сълзотворният газ, който силите на реда употребяват, може да провокира кашлица, а тя подкрепя разпространяването на болестта.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР