Пореден ден на протести срещу насилието над животни и в

...
Пореден ден на протести срещу насилието над животни и в
Коментари Харесай

Протести срещу насилието над животни в страната

Пореден ден на митинги против насилието над животни и в отбрана на кучето Мечо се организира в редица градове на страната. Участниците упорстват за промени в законите и ефикасни присъди за насилниците на животни, оповестява Българска национална телевизия.

В Пловдив протестиращите обявиха, че желаят публичното внимание да се концентрира и върху Закона за отбрана на животните и неговото използване.

" Тук сме за ефикасни присъди, за смяна в закона. Не ни удовлетворява три години за човек, който 10 години малтретира и демонстрира принуждение към животни. Те също имат право да живеят естествен живот и съгласно всички нас просто е неприемливо да живеем измежду такива хора ", съобщи Михаела Танчева, уредник на митинга в Пловдив.

Припомняме, че 37-годишният мъж бе арестуван преди две седмици, откакто в обществените мрежи се появиха фрагменти по какъв начин той пребива куче.

На 29 ноември бе обявено, че задържаният за насилието над кучето Мечо Захари Шулев остава в ареста. Това реши на днешното си съвещание Софийския градски съд (СГС), осведоми Нова телевизия.

Според магистратите има задоволително доказателства, че обвинения е измъчвал животното. Съдът тогава посочи вероятността Шулев да извърши друго закононарушение, в случай че бъде пуснат на независимост.

По време на съвещанието фенове на животните участваха в залата и посрещнаха с овации решението на магистратите. Те настояха за по-тежки присъди и оповестиха, че стартират митинги с такова искане в цялата страна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР