Пореден ден на протест на служители от Артекс заради спрения

...
Пореден ден на протест на служители от Артекс заради спрения
Коментари Харесай

Служители на "Артекс" отново протестират заради спрения строеж на "Златен век"

Пореден ден на митинг на чиновници от " Артекс " поради спрения градеж на " Златен век ". След като през вчерашния ден недоволствто се организира пред постройката на Регионалното министерство, през днешния ден митинг иращите се събират пред централата на ДНСК. 

Искането на чиновниците е строителството на постройката " Златен век " да продължи. С плакати и каски те са още веднъж под прозорците на ДНСК. Вчера ДНСК дефинитивно спря строителните действия поради изтекло позволение за градеж при започване на тази година. Според " Артекс " обаче то е годно до 2022 година.

" Административен произвол. Знаете ли какво е да тласкате един строител към вложения? Знаете ли какво е да насочвате компания като нашата към строителства и най-после след всички подписи, презаверки, актове и всички законови документи - да му кажете, че не може да строи. Това е да бутнеш един човек по стълбите и да го питаш накъде отива ", съобщи арх. Пламен Мирянов пред Българска национална телевизия.

" Това, че градежът е бил спрян и че съдът е разпоредил нещо друго, т.е., свалил е заповедите на ДНСК, не значи, че ние можем сега да приспаднем тези неща. Приспадането се случва единствено в случай че е записан в експлицитен текст в Закона за устройство на територията. Такъв текст нямаме ", уточни пред Българска национална телевизия шефът на ДНСК Влади Калинов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР