Пореден ден на недоволство във врачанската болница. Този път към

...
Пореден ден на недоволство във врачанската болница. Този път към
Коментари Харесай

Медици и жители на Враца протестират в защита на местната болница

Пореден ден на неодобрение във врачанската болница. Този път към медиците от здравното заведение, изправено пред банкрут, се включиха и доста жители.

В лечебното заведение, което има дълг от 13 млн. лева, е единственият незабавен център в региона. В него се лекуват най-тежките случаи в района.

„ Тази болница е останала единствената що -годе работещата в окръга, болничното заведение в Оряхово е закрита, в Козлодуй не работи, от два месеца нямат реанимация, което ще рече, че нямат и хирургия. Първо популацията ще заплати всичко, което става в окръга и в опазването на здравето в България, а някои от тях ще го платят с живота си, тъй като не могат да стигнат до София всички, а и София не може да поеме всички, както сподели една колежка: България не е София”, разяснява доктор Богомил Павлов , шеф на операционен блок в болничното заведение във Враца.

В момента в болничното заведение се лекуват 230 пациенти.

Тази заран по bTV зам.-здравният министър доктор Мирослав Ненков сподели, че страната ще се опита да помогне на болничното заведение във Враца, както и тази в Ловеч, която също има огромни задължения.

Държавата няма право да извади пари и да ги даде на лечебните заведения, тъй като Европейската комисия ще ни накаже. Болниците са търговски дружества”, подсети зам.-здравният министър. Той посочи, че има банки, които са подготвени да оказват помощ на лечебните заведения, само че желаят гаранция от общините. В тези лечебни заведения страната и общините са съсобственици, само че общините нищо не дават, добави той.

Днес следобяд в Министерството на здравеопазването ще има среща с представители на община Враца и Ловеч.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР