Пореден чужденец отива на съд у нас заради трафик на

...
Пореден чужденец отива на съд у нас заради трафик на
Коментари Харесай

И румънец припечелва у нас, превозвайки мигранти

Пореден чужденец отива на съд у нас поради трафик на мигранти. Този път това е румънецът С. Т.

Той бил арестуван измежду бял ден в София - на бул. " Цариградско шосе ", возейки трима мароканци. На всичкото от горната страна опитал да бяга, само че се озовал в тревни площи и не могъл да продължи повече придвижването си. Всичко това станало завчера - на 4 февруари.

Засега чужденецът е арестуван с прокурорска мярка за 72ч.

Въпреки обаче, че основният прокурор Гешев интензивно обикаля страната и приказва за неуспех при противодйствито на миграцията, това е леко закононарушение съгласно Наказателен кодекс и в големия % от случаите именно прокуратурата се споразумява с причинителите.

Така - както означи вътрешниет министър Иван демерджиев, те безусловно са на улицата на идващия ден и не престават бизнеса си - който притегля от ден на ден и повече чужденци. Издействаните за цялата 2022 година ефикасни неоправдателни присъди затвор се броят на пръстите на едната ръка.

Неотдавна - след трагичните случаи с убити служители на реда, Демерджиев внесе план за законови промени, с които престъпелнието да стане тежко (да планува до 6 година затвор), да се конфискуват коли и така нататък

Краткият живот на националното заседание обаче не стигна, с цел да се трансформира Наказателен кодекс в тази му част.

Ето и днешното известие на прокуратурата:

Софийска районна прокуратура упрекна и задържа румънски жител, незаконно подпомагал чужденци да преминат през страната ни

Софийска районна прокуратура притегли към наказателна отговорност румънски жител, който незаконно е подпомагал чужденци да преминат през страна ни.

На 04.02.2023 година към 12,30 часа на кръстовището на бул. „ Цариградско шосе и ул. „ Димитър Пешев “, за да набави за себе си имотна полза, обвиненият С.Т. незаконно подпомагал трима жители на Кралство Мароко да преминат в страната ни – от границата с Република Турция до гр. София с лек автомобил марка „ Фолксваген “. Освен това, С.Т. е попречил на служители на реда да изпълнят служебните си отговорности, като не спрял на подаден звуков и светлинен сигнал от техния автомобил, ускорил придвижването на своята кола и прекратил придвижването на автомобила, чак откакто изгубил надзор над него, когато при опит да направи противоположен завой се озовал в тревни площи наоколо до пътното платно.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по чл.281, ал.2, т.1 и т.5, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 270, алинея 1 от Наказателен кодекс, за които се планува наказване „ отнемане от независимост “.

Предвид опцията да се укрие, С.Т. е задържа за период до 72 часа с разпореждане на дежурен прокурор.

Предстои да бъде импортирано искане в съда за разглеждане на дело за взимане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на С.Т.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР