Пореден чудесен пример за състоянието на републиканската пътна мрежа даде

...
Пореден чудесен пример за състоянието на републиканската пътна мрежа даде
Коментари Харесай

Почти 23 млн. лева за ремонт на пътя през Искърското дефиле - вижте резултата

Пореден превъзходен образец за положението на републиканската пътна мрежа даде Институтът за пътна сигурност (ИПБ).
Става въпрос за път II-16, който минава през Искърското дефиле и е дълъг малко над 81 километра. От ИПБ припомнят, че с изключение на за хората в региона, този път е доста значима опция за придвижване сред София и Видин, когато Е-79 е в ремонт или заради други аргументи по направлението А-2, I-1 не може да се минава (направлението София-Ботевград-Мездра-Враца). Ето какво още показва Института:
" С контракт за строителство от 03.08.2011 година е предоставено осъществяването на " Рехабилитация и реорганизация на път II-16 от републиканската пътна мрежа " по отношение на план Транзитни пътища V, Лот 17. Стойността на този ремонт е 22 957 298,00 евро без Данък добавена стойност /СМР + аванс/, а заложеният период на осъществяване е 24 месеца + 365 дни за съобщаване на недостатъци. Официално планът за рехабилитация е приключен на 27.12.2016 година. (според информация по Закона за достъп до социална информация)
По информацията, предоставена на Института, излиза наяве и че Агенция " Пътна инфраструктура " е провела провеждането на оглед на обекта от комисии за констатиране на всички гаранционни недостатъци. Огледите са извършени и наличните гаранционни недостатъци са разказани. Тяхното премахване следва да бъде осъществено от компанията реализатор на обекта – ДЗЗД " Трейс Своге ", като се възнамерява това да се случи преди началото на зимния сезон.
Към 3 август, 2018 година ИПБ направи своя инспекция и установи следното положение на ремонтирания за 22 957 298,00 евро без Данък добавена стойност път към 03.08.2018 година:

Разрушена асфалтова настилка при разклона за село Скакля


Нарушено асфалтово покритие наоколо до гара Бов
На доста места асфалтовата настилка е компрометирана и в неприятно положение. Това действително се е случило след по-малко от две години след завършването на обекта.
Експертите на института изпратиха питане и по отношение на това дали и какъв брой пари общо са изхарчени за поддръжка на пътя във връзка с почистването на крайпътните канавки от паднали камъни, замяна на пътни знаци, които са били счупени и подрязването на шубраци от началото на тази година. От АПИ посредством Реш. № РД-ОИ-55/23.08.2018 година ни предоставиха информация, че активността по поддръжка се прави от компанията, поддържаща републиканските пътища в област София. До момента съответно за този пътен сектор от началото на годината са изхарчени 33 906 лева с Данък добавена стойност.
ИПБ направи още веднъж своя инспекция за положението на пътя след осъщественото разчистване на стойност 33 906 лева с Данък добавена стойност и откри следното към дата 03.08.2018 година:


Снимки: ИПБ
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР