Поречието на река Арда се оказва златна мина. И то

...
Поречието на река Арда се оказва златна мина. И то
Коментари Харесай

Треска за злато край Маджарово! Родният Индиана Джоунс събира търсачи на силни усещания край Арда!

Поречието на река Арда се оказва златна мина. И то напълно не преносно. В региона на Маджарово всеки запалянко може да опитва шанса си в търсенето на злато и други скъпи метали. Именно за това приказва Кирил Стаменов, именуван от околните си „ българският Индиана Джоунс “. След като на 12 против 13 август тази година се случи един от най-големите метеоритни дъждове, в Маджарово беше проведено съревнование. То се показва в конкуренция по промиване на злато или по търсене на скъпи метали с детектори.

Родният Индиана Джоунс е обучаван от редица фамозни български геолози и археолози, а своята тресчица за злато, той изяснява с любознание, ученолюбивост и предпочитание за разкриване на нови неща.

Той е на мнение, че всеки, който желае да откри скъп метал, единствено с цел да забогатее, бързо ще се откаже.

Това се дължи на няколко неща, едно от които е извънредно скъпата екипировка и принадлежности, които са нужни, с цел да се впуснеш в това начинание. Кирил Стаменов е ръководител на Българската асоциация на търсачите на самородно злато и астероиди (БАТСЗМ). Тя е учредена през 2012 година и към този момент има над 4 хиляди членове, измежду които геолози, археолози и историци. Кирил Стаменов търси съидейници, тъй като през есента ще провежда нова експедиция.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР