Порайният дъжд, паднал между 22 и 24 часа снощи, е

...
Порайният дъжд, паднал между 22 и 24 часа снощи, е
Коментари Харесай

Пороен дъжд отнесе пътната настилка по накои улици в Лом

Порайният дъжд, паднал сред 22 и 24 часа нощес, е отнесъл пътната настилка по накои улици в Лом и е наводнил изби в града, оповестиха от общинската администрация, съобщи Българска телеграфна агенция.

За към два часа в Лом са паднали 45 литра на квадратен метър дъжд, а дълго след среднощ екипите на общинската компания "Чистота " и на "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " са отводнявали улици и изби.

Най-тежко е ситуацията по стръмните елементи на Лом, където има доста отнесени асфалтови настилки. Улица "Софийска ", която е републикански път II-81 Лом-Монтана-София, безусловно е била непроходима и засипана с трошен камък и бордюри, в резултат на незавършения към този момент втора година главен ремонт от Агенция "Пътна инфраструктура ". В райна на бензиностанция по същата улица десетки коли са останали във воден капан, до момента в който секторът не е бил отводнен. От пороя са наранени десетки улици в Лом, оповестиха от общинската администрация. За към два часа и половина през нощта крайдунавския град е останал и без електричество.

Кметът на Лом Георги Гаврилов съобщи, че общината ще желае помощ от фонд "Бедствия и повреди " за възобновяване на потърпевшите от пороя улици. Той разяснява, че е извънредно време Агенция "Пътна инфраструктура " да приключи ремонта на улица "Софийска " - входа на Лом от Монтана и София и че хората в Лом и живеещите по тази улица с право недоволстват против забавянето на строителните действия.

От 11 до 60 литра на квадратен метър дъжд е паднал в Монтанско през нощта
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР