Пораженията от градушките са локални. Това каза Ангел Вукодинов от

...
Пораженията от градушките са локални. Това каза Ангел Вукодинов от
Коментари Харесай

Зърнопроизводителите притеснени от продължаващите дъждове

Пораженията от градушките са местни. Това сподели Ангел Вукодинов от УС на Съюза на зърнопроизводителите в Пловдив и член на Националната асоциация на зърнопроизводителите във връзка резултатите от неприятните метеорологични условия в последните дни върху земеделските култури.
„ Тежко и горко на този, на който се случи. В региона на Брезово имаше градушки предходната седмица, което ще се отрази неподходящо на сътрудниците там. През последните дни и в Бургаско имаше много проблеми, а предходната седмица проблематична беше Северна България. Локални са тези стихии и градушки, само че на който се случи, може да претърпи доста огромни загуби “, добави той, представен от Фокус.
„ Общо взето, поради обстоятелството, че изключително в Южна България стартира много интензивно жътвата, този дъжд не е удобен за прибиране на реколтата. Надяваме се да спрат дъждовете, тъй като в случай че не престават непрекъснато, има заплаха да влошат качеството на културите . Това ще докара до проблеми в организацията на производителите и цените. Там, където вали, е добре за пролетните култури – слънчоглед, царевица, нахут. За някои неща е добре, а за други - не е. Който има положителни застраховки, вероятно може да разчита на застрахователите “, сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР