Поражението на Серхио Перес в Гран При на Маями е

...
Поражението на Серхио Перес в Гран При на Маями е
Коментари Харесай

Ред Бул: Перес загуби още в първата серия обиколки

Поражението на Серхио Перес в Гран При на Маями е било предопределено още в първата му серия обиколки след старта на надпреварата. Това е мнението на отбора на мексиканеца Ред Бул. Перес започва със приблизително твърдите гуми, потегли първи и резервира лидерската позиция, само че не съумя да се откъсне напред, а в същото време съотборникът му Макс Верстапен, който започва девети с твърдите гуми, съумя да си пробие път напред и го догони.

В 15 обиколка Макс към този момент беше втори зад Перес, а разликата сред тях беше 3,7 секунди, по-късно Верстапен догони елементарно водача и стартира да го притиска. Към този миг Перес към този момент трябваше да пази гумите си, а от 4 обиколка нататък Макс беше по-бързият от двамата водачи на Ред Бул.

Според шефа на Ред Бул Кристиан Хорнър, Перес е трябвало да вдигне по-рано темпото със приблизително твърдите гуми, с цел да може да се бори с Верстапен. Чеко смени приблизително твърдите гуми след 20 обиколки, като мексиканецът стартира да натиска по-сериозно след 10 обиколка, като очевидно тогава към този момент е било късно.
 Макс не отстъпва на Перес в работата с гумите Макс не отстъпва на Перес в работата с гумите
Хорнър отличи и впечатляващото пилотиране на Верстапен, изключително в серията обиколки сред бокса на Перес и този на Макс, като имаше турове, в които международният първенец беше по-бърз с поизносените си към този момент твърди гуми.
 Нидерландски вестник: Перес не става за първенец Нидерландски вестник: Перес не става за първенец
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР