Поради влошената метеорологична обстановка в Северозападна България, премиерът Николай Денков

...
Поради влошената метеорологична обстановка в Северозападна България, премиерът Николай Денков
Коментари Харесай

Частично бедствено положение във Враца, Криводол и Хайредин

Поради влошената метеорологична конюнктура в Северозападна България, министър председателят Николай Денков ще взе участие персонално в съвещанията на регионалните спешни щабове във Враца и в Монтана.

Обстановката в област Враца последователно се възстановява.

В региона е оповестено отчасти бедствено състояние в общините Враца, Криводол и Хайредин и в пет мездренски села.

В община Хайредин, където се очакваше приливна вълна поради следено изпускане на монтанския язовир " Огоста ", нощта мина умерено. Разливите на река Огоста са в ниската част на селото, в открити терени, и не основават заплаха, сподели кметът на Хайредин Тодор Алексиев.

Като превантивна мярка бяха евакуирани 10 души тази нощ и през днешния ден те към този момент са се върнали по домовете си.

Бил е наводнен пътя за Козлодуй, само че в този момент водата се е оттекла. Според кмета равнището на реката спада. Понижава се равнището на река Скът край борованското село Нивянин, където също имаше разливи. То към този момент е под 3m при рискова стойност от 3,5 м. В другите обитаеми места, където оповестено отчасти бедствено състояние поетапно се отстраняват вредите от пороите. След прекосяването на дъждовната вълна обстановката в района към този момент не е сериозна, оповестява БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР