Поради рязкото нарастване на случаите на коронавирус, швейцарските власти въвеждат

...
Поради рязкото нарастване на случаите на коронавирус, швейцарските власти въвеждат
Коментари Харесай

Швейцария забрани спонтанните събирания на повече от 15 души на обществени места

Поради внезапното повишаване на случаите на ковид, швейцарските управляващи вкарват наложително носене на маски в театрите, на гарите и транспортните спирки от през днешния ден (19.10.20 г.) , оповестява ТАСС. Освен това, ще бъде неразрешено „ непринудено събиране “ на групи от над 15 души на публични места, се споделя в изказване на Федералния съвет (правителството), оповестено в неделя.
" По време на изключително съвещание, извършено през вчерашния ден (18.10.20 г.), Федералният съвет утвърди редица ограничения за противопоставяне на мощното повишаване на коронавирусните инфекции в цялата страна. От през днешния ден са неразрешени спонтанните събирания на повече от 15 души на публични места ", съобщи държавното управление.Носенето на маски се трансформира в „ наложително място на публични места, налични за обществеността “. Те включват по-специално автобусни и трамвайни спирки, гари, театри, банки, пощенски станции, ботанически градини и зоопаркове, лечебни заведения и места за поклонение.
 Здравният министър: При съблюдаване на ограниченията чакаме до 30% по-ниска заболеваемост Здравният министър: При съблюдаване на ограниченията чакаме до 30% по-ниска заболеваемост
„ С регионалните шефове на Търговище, Шумен, Варна и зам.-областния на Разград обсъдихме разпространяването на COVID-19 в района...
Правилото за наложителното носене на маски в публичния превоз остава в действие от 6-ти юли. Повече от 15 души не могат да се " събират непринудено " на публични места. В същото време това условие не се ползва за политически демонстрации и дейности на гражданското общество. Тъй като в Швейцария неотдавна са регистрирани доста случаи на зараза по време на частни събития, управляващите са наложили ограничавания върху тях от 19-ти октомври: занапред нататък са позволени единствено " седящи " празници и срещи . Всеки, който взе участие в такива действия в изправено състояние, би трябвало да носи маска, а уредникът на събитието би трябвало да подсигурява спазването на антивирусни ограничения. В заведенията за хранене и питейните заведения се вкарва възбрана за стоящи места.
В момента Швейцария претърпява възобновяване на честотата на ковид. През март и началото на април лекарите всеки ден откриваха над хиляда инфектирани хора. След това имаше криза (на ден се записаха към 20 случая на инфекция), само че от края на юни скоростта на разпространяване на инфекцията още веднъж се усили. На 4-ти септември броят на случаите за един ден надвиши 400, на 11-ти септември бе превишен белегът от 500 инфектирани, на 7-ти октомври този брой надвиши 1 000, а на 16-ти октомври беше превишен прагът от 3 000 .
Карантинните ограничения по отношение на ковид бяха въведени в Швейцария на 28-ми февруари. От 27-ми април управляващите последователно отстраниха рестриктивните мерки. В същото време се резервира условието за поддържане на обществена отдалеченост от 1,5 метра. След идването си от над 60 страни, в това число Русия, се изисква да се подложи на 10-дневна карантина, за неспазване на която е застрашена санкция от 10 хиляди франка (над 10,9 хиляди долара).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР