Поради продължаващи технически проблеми Български пощи са в невъзможност да

...
Поради продължаващи технически проблеми Български пощи са в невъзможност да
Коментари Харесай

Български пощи не могат да приемат годишни данъчни декларации

Поради продължаващи механически проблеми " Български пощи " са в неспособност да одобряват каквито и да е колета, в това число и годишни данъчни заявления за приходите на физическите лица, получени през 2021 година, оповестиха от Националната организация за приходите (НАП).

Оттам припомниха, че остават 5 дни за подаване на данъчните заявления.

Най-лесният и бърз метод за подаване на формуляра и заплащане на дължимия налог е през Портала за електронни услуги на Национална агенция за приходите , налични с ПИК или КЕП, което може да се направи когато и да е в денонощието през оставащите 5 дни до крайния период – 3 май.

Преди два дни от Национална агенция за приходите оповестиха, че близо 540 000 души към този момент са заявили приходите си пред организацията на стойност над 254 млн. лева Повече от 80% от декларациите са подадени точно по електронен път с личен идентификационен код (ПИК) или електронен автограф (КЕП). 20 000 данъкоплатци са изпратили формулярите си по пощата, а 88 000 са ги подали в офис на приходната организация.

Другият вид е декларацията да се прати през куриерските компании, като важи датата на приемането на пратката от компанията.

Възможно е също подаването на декларациите и заплащането на дължимия налог да стане и на място в офисите на Национална агенция за приходите по непрекъснат адрес в работните дни 29 април и 3 май.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР