Поради преливане на големи количества вода в пътното платно се

...
Поради преливане на големи количества вода в пътното платно се
Коментари Харесай

Затварят пътя Бургас - Созопол заради наводнение

Поради преливане на огромни количества вода в пътното платно се затваря пътят Бургас - Созопол.
Движението се отклонява още от кв. Крайморие.
Община Бургас приканва жителите да употребяват обиколни направления до обитаемото място - през Маринка и Ново Паничарево. Мярката се постанова, с цел да се избегнат произшествия по пътното платно и тапи.
Достъпът до хижа " Странджа " също е възпрепятстван.
Река " Изворска " излезе от коритото си. Няма заплаха за заливане на къщите в селото. Към момента сериозни точки са Станция на Рибарско населено място,Станция на Хижа Странджа,Вилна зона Черниците, Станция на р. Маринка.

Обитателите на 20 къщи във вилна зона " Черниците " край Бургас са били предизвестени да изоставен домовете си рано тази заран. Разпореждането на кмета Димитър Николов е поради сериозното повишаване на равнището на р. Маринка.
Отделно от това стана ясно, че в 05.30 часа сутринта системата на Община Бургас за ранно обявяване на опасности от наводнения е отчела сериозни равнища на водата край вилното населено място , поради интензивните превалявания. С позволение на дежурните на " Лукойл Нефтохим Бургас ", чиновници на УКОРС към Община Бургас са вдигнали така наречен саваци на дигата, с цел да усилят пропускливостта на водата.
В алената зона на системата е и р. Отманлийска край Ченгене скеле, само че там няма заплаха от заливане на къщите.
Заради зараждащите в този регион години наред произшествия, в резултат на преливане, Община Бургас направи корекции на коритото на реката и построи защитни уреди.
" Следим обстановката в двата рискови сектора в региона, няма директен риск за здравето и живота на хората там. Системата за ранно обявяване при наводнения потвърди своята успеваемост и с помощта на нея предприехме дейности. Това ми дава съображение да я разтеглим още тази година с нови сензори, " сподели кметът Димитър Николов .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР