Поради предвидимия си характер инфлацията в предлагането на Биткойн (BTC)

...
Поради предвидимия си характер инфлацията в предлагането на Биткойн (BTC)
Коментари Харесай

Ето на каква цена ще се търгува Биткойн ако пазарната капитализация достигне предишния си връх

Поради предвидимия си темперамент инфлацията в предлагането на Биткойн (BTC) постоянно остава незабелязана от вложителите в криптовалута.

Осъзнаването на икономическото влияние на тази предвидима инфлация може да окаже доста въздействие върху капиталовите тактики в границите на този пазар.

Един неповторим метод се впуска в разбирането на инфлацията на предлагането на Биткойн от различна позиция. Целта е да се разпознаят осезаемите резултати от тази икономическа динамичност, предлагайки скъпи прозрения за заинтригуваните страни от BTC. Това бе реализирано посредством оценка на евентуалната цена, на която Биткойн би се търгувал, в случай че доближи най-високата си пазарна капитализация.

Инфлационното предложение на дадена стока постанова нараснало търсене, с цел да се поддържа съразмерно нейната стойност или цена. Тези два фактора – търсенето и инфлацията – интензивно въздействат върху съмненията в цената на дадена стока.

Забележително е, че всяка криптовалута , в това число Биткойн, действа в своя обособена икономическа рамка. Например, на 10 ноември 2021 година Биткойн доближи най-високата за всички времена пазарна капитализация от $1.302 трилиона, въз основа на показателя на TradingView. През този интервал BTC се търгуваше до към $69,000, както е записано от CoinMarketCap.

Нека се задълбочим в инфлацията на предлагането на Биткойн и обвързваните с нея стопански последствия. Към 30 ноември предлагането на Биткойн в обращение доближи 19.557 милиона монети. Това значи инфлация на предлагането в размер на 630,000 BTC (3.32%) за две години, което е приблизително към 1.66% годишно.

Прогнозната цена показва икономическите последствия от тази инфлационна наклонност. Ако главната криптовалута доближи най-високото си спекулативно търсене от $1.302 трилиона пазарна капитализация, Биткойн ще се търгува на съразмерно по-ниска цена спрямо предходния си исторически връх.

Като се има поради циркулиращото предложение все още на правене на публикацията, Биткойн теоретично би се търгувал на цена от $66,574 при най-високата си капитализация. Това съставлява понижение с 2 215 щатски $ (3,2 %) спрямо върховата стойност от 2021 година

Въпреки това тази прогноза демонстрира евентуално 77% нарастване по отношение на актуалната цена от $37,700.

От значително значение е да се признае, че тази прогноза зависи от поддържането на същото търсене, на което сме очевидци през 2021 година, за Биткойн. Този разбор не подсигурява повтаряне на такова търсене. Въпреки това е правдоподобно, че търсенето може да нарасне внезапно през идващите години, което евентуално да промени тези прогнози.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР