Поради по-ниските температури през нощта и рано сутрин от Асоциацията

...
Поради по-ниските температури през нощта и рано сутрин от Асоциацията
Коментари Харесай

Експерти съветват: Не сменяйте още зимните гуми!

Поради по-ниските температури през нощта и рано заран от Асоциацията на потърпевшите при произшествия поучават водачите да не сменят още зимните с летни гуми, макар че Закона за придвижване по пътищата го разрешава от първи март.

Очакванията са от вторник да захладнее, като заран температурите ще са с повече от 10 градуса по-ниски от тези през уикенда.

" Нека да напомним, че в закона е записано, че от 15 ноември до 1 март водачите би трябвало да бъдат със зимни гуми или с гуми, които са с 4 милиметра протектор минимум, само че моят съвет е да не се бърза да се сменят зимните с летни, тъй като температурите към момента са ниски. Технологично има едни граници, които са 6 градуса по Целзий, които въздействат на качеството на каучука, тъй че по-добре е да се изчака до края на месец март и тогава да се мисли за промяна на гумите. Температурите са над 6 градуса. Тогава умерено може да слагаме летните гуми ". Това разяснява пред БНР Владимир Тодоров, който оглавява Асоциацията на потърпевшите от произшествия.

Все още ниските температури заран оказват въздействие на каучука на гумата, подсети той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР