Поради недостига на кадри на пазара на труда в САЩ

...
Поради недостига на кадри на пазара на труда в САЩ
Коментари Харесай

Пенсионерите изместиха тинейджърите за работа в McDonald’s

Поради дефицита на фрагменти на пазара на труда в Съединени американски щати веригите за бързо хранене се обърнаха към църквите, пенсионерските клубове и към организацията за хора над 50 години AARP.

Тийнейджърите, които взимаха смени в заведения за хранене след учебно заведение се трансфораха в факсимиле в Съединени американски щати, написа Bloomberg.

Днес младежът Брад Хамилтън от паметния филм " Fast Times at Ridgemont High " би бил прекомерно млад, с цел да работи в " Captain Hook Fish and Chips ". Това е по този начин, тъй като огромна част от работната мощ във заведенията за хранене за бързо хранене, като McDonald " s се състои от възрастни хора.

Ресторантите се обърнаха към църквите и пенсионерските клубове, и разгласиха разгласи за работа в AARP, с цел да намерят служащи. Специалистите за асортимент на личен състав споделят, че възрастните хора имат по този начин наречените меки умения, другарски настроени са и са правилни, което липсва на огромна част от младежите.

Тенденциите демонстрират, че дефицитът на работна ръка е най-осезаем за последните 5 десетилетия, както и податливост на по-възрастните американци да продължат да работят, даже и почасово, с цел да усилят по-скромните си приходи.

В интервала 2014 - 2024 година броят на служащите сред 65 и 74 години ще се е нараснал с 4,5 %. От друга страна заетите от 16 до 24 годишна възраст ще са намалели с 1,4 %, съгласно The U.S. Bureau of Labor Statistics.

Наемането на пенсионери е добра договорка за веригите за бързо хранене. Възрастинте хора имат години опит, работейки за същото заплащане - приблизително $9.81 на час в бранша за миналата година. Доста компании обаче избират да дадат тези пари на по-млади хора, защото те ще имат по-голяма потребност от средствата поради възходящите цени на превоза и другите им разноски за по-активен живот.

Джеймс Грей от " Calibrate Coaching " счита, че наемането на пенсионери има своите преимущества, тъй като те не сменят квартири, не им се постанова да печелят повече и не се стремят към повшиние.

63-годишният Стивън Уилям, който ръководи " Church " s Chicken ", споделя, че пенсионерите имат добре развити информационни умения, а учениците елементарно отвличат вниманието си с интернет и обществените мрежи. Затова, съгласно него, непрестанно би трябвало да им се припомня какви отговорности имат. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР