Поради недостиг на персонал Бундесверът обмисля да предостави право на

...
Поради недостиг на персонал Бундесверът обмисля да предостави право на
Коментари Харесай

Идва ли криза в Бундесвера? Търсят си хора за военна служба от ЕС

Поради дефицит на личен състав Бундесверът обмисля да даде право на жителите на страните от Европейския съюз да постъпват на работа в немската войска, оповестява националният всекидневник Die Frankfurter Allgemeine Zeitung.

„ Бундесверът ще бъде уголемен. За тази цел имаме потребност от дипломиран личен състав. Ето за какво деликатно преглеждаме всички вероятни разновидности “, съобщи представител на Министерството на защитата на Федерална Република Германия. Възможността да се даде право на европейските жители да служат в немската войска към този момент бе заложена в „ Бялата книга на Бундесвера за политиката на сигурност “ от 2016 година Новото в този момент е, че е допълнена новоразработена тактика за развиване на човешките запаси. „ Ако бъде разрешено включването на жители на други страни в подмяна на немски паспорт, то рискуваме Бундесверът да се трансформира в нещо като войска от наемници “, разяснява социалдемократът Карл-Хайнц Брунер, наблягайки, че не може да си показа чужденци в немската войска.

Бундесверът се бори от години с дефицит на личен състав, а главната причина за казуса е прекратяването на наложителната военна работа. „ Можем да разработим модерни модели в границите на европейското право за независимост на придвижване “, акцентира Флориан Хан, представител по въпросите за защитата на фракцията на Християнсоциалния съюз (ХСС). От популистката „ Алтернатива за Германия “ бяха безапелационни: „ Управляващите политици напълно са изгубили здравия си разсъдък “, разяснява фракционният водач на партията Алис Вайдел.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР