Поради края на работния ден – 20:00 часа вчера, обсъждането

...
Поради края на работния ден – 20:00 часа вчера, обсъждането
Коментари Харесай

Обсъждането на Бюджета на Варна продължава и днес

Поради края на работния ден – 20:00 часа през вчерашния ден, разискването на Бюджета за 2024 година на Община Варна бе отсрочено за през днешния ден. Работата по приемането на най-важния документ е извънредно трудоемка. Съветниците гледат точка по точка. Някои от финансовите параметри минават при бурни диспути.

Част от признатите промени бяха редуцирани с аргумента, че бюджетът не може да поеме всички оферти. Изказано бе мнението, че с цел да има повече благоприятни условия за вложения, е нужна актуализация на локалните налози и такси, каквато не е правена от години. Тазгодишният бюджет също не планува смяна на данъчната тежест.

Последното, което успяха през вчерашния ден да одобряват общинските съветници бе отпущането на 300 000 лева за ремонт на детския ъгъл и езерото в кв. " Младост “.

Още от предната седмица бе ясно, че осмото съвещание на локалния парламент във Варна няма да се организира в границите на един ден. Тогава бяха заложени два – понеделник и вторник. Вчера съветниците гласуваха краткотраен кмет на " Одесос “. Това е, както ви съобщихме - Емилия Христова.

Днес след приемането на Бюджета, съветниците ще прегледат оферти за решения от ПК " Здравеопазване “ по отношение на разпределяне и неотпускане на еднократна финансова помощ по молби на жители за лекуване и проучвания по асистирана репродукция. Ресорната комисия даде единодушието си 66 двойки с репродуктивни проблеми и 151 варненци, нуждаещи се от лекуване, да бъдат финансово подкрепени от общината, само че крайното решение ще вземе локалният парламент.

Общински съвет ще гледа и точка, обвързвана с промени в съставите на непрекъснати, краткотрайни и профилирани комисии към Общински съвет – Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР