Поръчваш оригинал, получаваш менте! Измамна схема за продажба на фалшиви

...
Поръчваш оригинал, получаваш менте! Измамна схема за продажба на фалшиви
Коментари Харесай

Измамна схема за продажба на фалшиви мобилни телефони

Поръчваш оригинал, получаваш менте! Измамна скица за продажба на подправени мобилни телефони. В обществените мрежи и уеб страниците за онлайн търговия се продават телефони -  реплики, които обаче са афишират за оригинали, заяви Нова тв.

Обяви с по-ниски цени на мобилни апарати заливатонлайн пространството.  Телефоните се оказват реплики на публични международни марки.

Най-лесната инспекция на апарата е в онлайн уеб сайтове. Там с въвеждането код от телефона и излиза информация за марката и типа му.

Екип на NOVA  също опита да поръча мобилен телефон от подозрителен продавач. Попитахме дали телефонът е имитация и продавачът не отхвърли. След като поискахме персонална намира се оказа, че няма налични апарати.

Сигнали за подправени артикули могат да се подават до Комисия за отбрана на потребителите.

От Комисията могат да управляват подадената към потребителя информация и съществуване на нелоялна комерсиална процедура. Санкциите за нарушителите могат да стигнат до 30 000лв.

Служителите на Патентното ведомство наблюдават за нарушавания на правото върху комерсиалната марка или промишления дизайн. Глобите са от 500 до 1500 лева за физически лица и имуществена глоба от 1000 до 3000 лева

За интервала 2017 – 2018 година обаче подадени сигнали няма.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР