Поръчките на най-големите оръжейни компании в света се приближават до

...
Поръчките на най-големите оръжейни компании в света се приближават до
Коментари Харесай

Поръчките на най-големите оръжейни компании достигнаха рекордно високи стойности

Поръчките на най-големите оръжейни компании в света се доближават до рекордно равнище, откакто през последните две години набъбнаха с повече от 10 %, пише в. Financial Times, базирайки се на разбор на портфейлите на 15 производители. 

Според  изданието в края на 2022 година 15-те най-големи компании са имали общ размер на поръчките от 777 милиарда $. През първите шест месеца на 2023 година размерът на поръчките е достигнал 764 милиарда $. Южнокорейският производител на оръжие Hanwha Aerospace означи най-голямо нарастване на поръчките, показва Financial Times. В интервала 2020-2022 година размерът на неизпълнените поръчки е повишен от 2,4 милиарда $ до 15,2 милиарда $, в това число от запитвания, свързани с Украйна. Натрупаните поръчки в немската компания Rheinmetall също са се нараснали - от 14,8 милиарда $ на 27,9 милиарда $.

В началото на декември Vista Outdoor, която е притежател на компании за огнестрелни оръжия, съобщи, че скоро ще има дефицит на дим, което ще докара до повишение на цените на оръжията. На фона на международните събития доставчиците на Vista Outdoor уведомиха компанията за невиждано търсене и предстоящ дефицит на дим в международен мащаб.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР