Поръчка за текущ ремонт, консервация и реставрация на фасади и

...
Поръчка за текущ ремонт, консервация и реставрация на фасади и
Коментари Харесай

БАН ремонтира сградата си за над 2,6 млн. лева

Поръчка за настоящ ремонт, консервация и реституция на фасади и на художествени детайли с замяна на дограмата и ремонт на покрива разгласи Българската академия на науките (БАН).
Прогнозната стойност на дейностите е 2 667 540 лв. с Данък добавена стойност, като поръчката е разграничена на две обособени позиции.
Първата от тях включва ремонт на част от покрива с повърхност 1950 квадратни метра, ремонт, консервация и реституция на фасадите и на художествени детайли по тях с приблизителна повърхност 3000 кв.м. Предвидено е също създаване на външно художествено осветяване на фасадите и замяна на окабеляване за съществуващото външно видеонаблюдение.

 

По втората позиция се планува цялостна замяна на достоверната дървена двукатна дограма с нова, която би трябвало да е с трислоен профил и двоен стъклопакет. Новата дървена дограма е почти 700 кв.метра. Трябва да се резервира истинското членение и подробност на дограмите, както и арковидната форма на прозорците.  
Административната постройка на Българска академия на науките е оповестена за архитектурно-строителен и исторически монумент на културата с категория „ национално значение “.
Тя се намира на територията на групова недвижима културна полезност „ Зона на исторически развилия се публичен градски център “ и в историческо-археологически резерват „ Централно-историческо ядро на София, което обгръща площите на антична Сердика и средновековния Средец “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР