Поръчка с прогнозна стойност 5,2 млн. лв. без ДДС за

...
Поръчка с прогнозна стойност 5,2 млн. лв. без ДДС за
Коментари Харесай

Столична община дава милиони за разширение на производството на RDF гориво

Поръчка с планирана стойност 5,2 млн. лева без Данък добавена стойност за разширение потенциала на Завода за механично-биологично отнасяне (МБТ) на боклуци с произвеждане на RDF гориво в местността Садината на село Яна разгласи Столична община.
Опциите за отнасяне на боклуци би трябвало да се усилят при опазване на съществуващата инфраструктура и направените вложения в системите за сепариране на рециклируеми материали от смесения битов боклук.

 
От претендентите да изпълнят поръчката се изисква да подсигуряват сепарирането на най-малко 9,52 тегловни % рециклируеми материали, по отношение на тежестта на постъпилите за отнасяне смесени битови боклуци в Завод МБТ. Възложителят цели реализиране на резистентност във връзка с количеството рециклируеми материали, отделени посредством ръчно сепариране, което ще бъде главен ангажимент на определения реализатор.
Проектните количества на материалните потоци от завода при оптимален потенциал 410 000 т/г., са следните:

 Европейска комисия дава 94 млн. евро за централа за сила от боклуци в България Европейска комисия дава 94 млн. евро за централа за сила от боклуци в България
Европейската комисия утвърди близо 94 милиона евро за високоефективна централа за комбинирано произвеждане на сила от боклуци в Бълг...
За 2021 година предстоящите количества разбъркан битов боклук, който ще постъпва за отнасяне в него, е до 390 000 тона, от които общото планирано количество на отделените рециклируеми материали (чрез машинна сепарация и ръчно сепариране) би трябвало да бъде най-малко 9,52%.
Срокът за осъществяване на дейностите е 12 месеца, като Столична община възнамерява удължение на контракта с още 12 месеца и с 2 600 000 лв. без Данък добавена стойност. Тази сума е включена в прогнозната стойност на поръчката, излиза наяве от документите по нея.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР