Поръчка на стойност почти 6,8 млн. лв. с ДДС за

...
Поръчка на стойност почти 6,8 млн. лв. с ДДС за
Коментари Харесай

Близо 6,8 млн. лева за киберсигурност дава държавата

Поръчка на стойност съвсем 6,8 млн. лева с Данък добавена стойност за създаване на детайли от националната система за киберсигурност разгласи Държавната организация „ Електронно ръководство “.   
Тя е част от ограниченията за осъществяване, насърчаване и използване на националната тактика за киберсигурност „ Киберустойчива България 2020 “. Партньор на Агенцията в този план е Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност “.
 Новият център за киберсигурност на Европейски Съюз ще бъде в Букурещ Новият център за киберсигурност на Европейски Съюз ще бъде в Букурещ
Букурещ ще бъде хазаин на Европейския център за подготвеност в региона на киберсигурността, предстоящ център за разпределение на европейс...
Елементите от националната система за киберсигурност включват изгра ждане и развиване на център , с който ще се изпълнят условията и дилемите към Националния екип за реагиране при произшествия с компютърната сигурност (НЕРИКС), на Национална координационно-организационна мрежа за киберсигурност (НКОМКС) и Национален киберситуационен център (НКСЦ).
Проектът има за цел да подкрепи основаването на ефикасна система за киберсигурност и резистентност. Насочен е към построяването на институционализирана единна система на отговорности, процеси и процедури за мониторинг на общото положение на киберпространството, за взаимоотношение и дейно потребление на техническия потенциал за предварителна защита, съгласуван отговор и възобновяване от киберинциденти . Също по този начин за разбор на трендовете и създаване на качества за интензивно и ефикасно противопоставяне на киберзаплахите.. 
За обезпечаване на информация за настоящата киберкартина на национално равнище се планува основаването на НКСЦ, а потребността от реализиране на взаимоотношение за ефикасна и координирана предварителна защита, реакция и възобновяване от киберинциденти, постанова да бъде построена на Национална координационно-организационна мрежа за киберсигурност.
Надеждно функционираща мрежа за киберсигурност се нуждае от нараснал потенциалът на структурите с отговорност в региона на киберсигурността. В тази връзка се планува разширение на качествата на националния екип за реагиране при произшествия с компютърна сигурност , създаване на национална мрежа за киберсигурност, основаване на координационни механизми сред способените в областта на киберсигурността  ведомства на национално равнище.
 Между 60 и 100 педофили в България получават ефикасни присъди всяка година (ВИДЕО) Между 60 и 100 педофили в България получават ефикасни присъди всяка година (ВИДЕО)
" Всяка година имаме сред 60 и 100 полови насилници над деца, които са били наказани - зависи дали това е било първо нарушение или и...
НКОМКС се планува да служи както за продан на оперативна информация на ведомства и органи, занимаващи се с киберсигурност, по този начин и като място за продан на информация, положителни практики, препоръки, научни материали за частни организации, представители на научните среди, както и за всички заинтригувани от продан на сходен тип информация страни за сформиране на справедлива настояща киберкартина за страната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР