Поръчителят и извършителят на палежа в подземен паркинг на жилищен

...
Поръчителят и извършителят на палежа в подземен паркинг на жилищен
Коментари Харесай

Враца настръхна! Пуснаха на свобода поръчителя и извършителя на огромния палеж на 3 коли в подземен паркинг

Поръчителят и причинителят на палежа в под земята паркинг на жилищен блок във Враца към този момент са на независимост, научи извънредно организация BulNews. Вчера Софийският апелативен съд постанови мярка подписка на двамата упрекнати в тежкото закононарушение, при което изгоряха три коли и мотор, а животът на десетки врачани бе подложен в риск. 



Припомняме, че невижданата по своя мащаб офанзива бе осъществена през нощта против 8 октомври. Тогава бил счупил прозорец на подземния паркинг в чисто новата кооперация до „ Кауфланд “ в града, след което била хвърлена запалителна течност върху лек автомобил „ Фолксваген Пасат “. Пламъците се трансферирали и на спрян до него мотор „ Ямаха “ МТТ 850, джип „ Опел Антара “ и джип БМВ.
Едва няколко дни по-късно полицията разкри и залови причинителя и подбудителя на атентата, както и помощник, карал колата. Оказа се, че 30-годишният Калоян Манолов е поръчал палежа, с цел да отмъсти на надзирателя във врачанския затвор Томислав Димов поради остаряла любовна драма. Пряк причинител на офанзивата пък е 47-годишният Николай Николов, който е престъпно проявен. 



Тричленен състав на Апелативен съд – София анулира протоколно определение на Окръжен съд – Враца, с което на обвинените бяха взети ограничения за неотклонение " задържане под стража " и вместо това постанови мярка за неотклонение " подписка " и за двамата обвинени, оповестиха от съда. 
В претекстовете си съдът показва, че без значение от ранния стадий на следствието, досъдебното произвеждане страда от съществени доказателствени дефицити и на този стадий обоснованото съмнение се основава на минимални гласни доказателства, които имат характера на косвени. Към момента не е открита причинно-следствена връзка сред изведения от прокуратурата претекст на обвинените за осъществяване на палежа и техническите аргументи за пожара. 
Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР