Поръчителите на атентата срещу Даря Дугина трябва да се търсят

...
Поръчителите на атентата срещу Даря Дугина трябва да се търсят
Коментари Харесай

Кой уби Даря Дугина: нова фаза във войната на Русия срещу Украйна -

Поръчителите на атентата против Даря Дугина би трябвало да се търсят в самата Русия. За това приказва тайният темперамент на теориите, популяризирани от Кремъл след всяка сходна офанзива, написа Райнхард Везер във ФАЦ. (П

Всеки път, когато през последните две седмици нещо се е случвало в Русия или на окупирания от нея полуостров Крим в обекти, значими за водената от Русия война против Украйна, Киев е изпадал в неразбираеми и двусмислени пояснения. Официално украинците нямали нищо общо с пожарите и детонациите, само че пък злорадството, с което украинското управление приказва за тези случки, демонстрира, че истината може и да е друга.

След бомбения атентат против съветската националистка Даря Дугина, който евентуално е бил предопределен за доста по-известния ѝ татко Александър Дугин, реакцията на Киев беше по-различна: безапелационна отдалеченост от действието. Въпреки това не трябва да отхвърляме вероятността атентатът да е дело точно на украинци.

Поръчителите и причинителите по-скоро са в Москва

Но е допустимо и друго: зад него да стоят руснаци. Насилието на съветския хайлайф се обръща от ден на ден във вътрешността. На фона на нескопосаните теории на съветската агитация, която след всеки атентат против съперници на Кремъл твърди, че зад него стоели врагове на Русия, като задачата била дискредитирането на Москва, можем да си представим, че този атентат против Дугина слага началото на нова фаза във войната против Украйна. Водещи съветски пропагандисти към този момент приканват за това в отговор на атентата да бъдат атакувани центровете, където биват вземани решенията.

Райнхард Везер, " Франкфуртер Алгемайне Цайтунг "

Frankfurter Allgemeine Zeitung

www.faz.net

Всички права непокътнати

Frankfurter Allgemeine Zeitung GmbH, Frankfurt am Main

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР