Попзвездата Джейсън Деруло е известен с хитовете си и видеоклиповете

...
Попзвездата Джейсън Деруло е известен с хитовете си и видеоклиповете
Коментари Харесай

От попзвезда до инвеститор в автомивки: Джейсън Деруло и какво е да си музикант днес?

Попзвездата Джейсън Деруло е прочут с шлагерите си и видеоклиповете в TikTok, само че към днешна дата той гледа на себе си колкото като на музикант, толкоз и на предприемач. Портфолиото му от вложения е обстойно, а той явно не се тормози да стреля самоуверено. Един от звучащите минимум атрактивно бизнеси, в които е вложил пари, е верига автомивки в Съединени американски щати.

„ Възползвах се от шанса, тъй като моделът й на участие ми подсети за това, което вършат Netflix и Uber “, изяснява хода си Деруло. Става дума за Rocket Car Wash, която предлага месечен абонамент за безграничен брой измивания на коли. Това обаче е единствено едно от многото бизнес инициативи, в които той влага парите си.

„ По принцип бих се описал като актьор, само че имам възприятието, че това се е трансформирало “, сподели той в подкаста BBC World Service Business Daily. „ Не мисля, че към този момент бих могъл да се нарека единствено „ актьор “. В днешно време приказваме за бизнес. “

Деруло споделя, че влага в бизнеси, които познава – като фитнес компанията Rumble Boxing и високотехнологичния ресторант Catch LA.

Той надалеч не е първият музикант, който навлиза в света на бизнеса. Американският рапър Д-р Дре да вземем за пример основава своята марка за електроника през 2006 година, а марката Beats става нарицателно за съвременни слушалки.

Американската кънтри певица и създател на песни Доли Партън има по-необичаен непряк бизнес: тематични паркове, като комплексът в родния ѝ град, преименуван на „ Доливуд “, носи стотици милиони долари годишно.

Много други са вложили парите си в предприятия за храни, питиета и развлечения. Алис Ендърс, началник на изследователската група Enders Analysis and Media, споделя, че защото кариерата на музикантите може да се окаже краткотрайна, е рационално да се подходи стратегически.

„ Диверсификацията е най-хубавото нещо, което един музикант може да направи “, споделя тя. „ Ако започнете да печелите по-малко от музика, ще имате на какво да се опрете. “

Това се вижда и при Деруло. През 2019 година той попадна на кръстопът в кариерата си, когато бе освободен от звукозаписната си компания Warner Bros. В търсене какво да прави, той взема решение да се опитва в TikTok. В рамките на няколко месеца се трансформира в един от най-популярните основатели в приложението за къси видеоклипове, с над 50 милиона почитатели.

Въпреки че към момента печели пари от музика, това към този момент се случва по напълно нов метод. Преди обществените медии музикантите разчитаха на звукозаписните компании, с цел да разпространяват и популяризират музиката си. Но с появяването на TikTok изпълнителите могат да употребяват приложението, с цел да притеглят непосредствено почитатели.

Песен, която стане вирусна в TikTok, вследствие на това придобива по-висок профил в приложението, като се употребява допълнително видеоклипове и постоянно се разпространява в главния уебсайт за видеоклипове на платформата.

Популярността на TikTok набъбна по време на пандемията, когато на музикантите им се наложи да спрат концертите, а почитателите прекарваха повече време пред екраните.

Някои реализатори, като английската певица PinkPantheress, използваха платформата, с цел да дадат старт на кариерата си и да привлекат интереса на звукозаписна компания. Но за Деруло това бе метод да възобнови кариерата си в нова посока.

„ Имам възприятието, че TikTok ме извади от кутията, в която бях “, споделя Деруло.

Но силата на TikTok надали ще е безконечна. Модата в обществените медии се трансформира, а през последните месеци в Съединени американски щати, Европа и Канада бяха подхванати стъпки за ограничение на достъпа до платформата за къси видеа поради хипотетичните закани за сигурността от страна на китайската компания. Индия към този момент забрани приложението.

През март държавното управление на Съединени американски щати съобщи, че ByteDance, китайската компания, която е притежател на TikTok, би трябвало да продаде приложението или да се изправи пред възможна цялостна възбрана и там.

Деруло обаче споделя, че не се тормози от тази опция. „ Не бих желал това да се случи, само че, почтено казано, съм нащрек. Подготвен съм за всичко. Има доста приложения. “

Това е и настройката, която той предлага на всеки, който желае да тръгне по неговите стъпки – да диверсифицира. „ Ако непрекъснато създавате един тип наличие, хората може да се уморят от него. Важно е да давате повече от себе си. “

„ Всички ние сме многоизмерни, всички имаме какво да предложим. “
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР