Популярното лекарство за отслабване Wegovy, което е помогнало на милиони

...
Популярното лекарство за отслабване Wegovy, което е помогнало на милиони
Коментари Харесай

Лекарството за затлъстяване Wegovy е одобрено за намаляване на риска от инфаркт и инсулт при пациенти с наднормено тегло

Популярното лекарство за намаляване Wegovy, което е помогнало на милиони американци да смъкват килограми, към този момент може да се употребява за понижаване на риска от инсулт, сърце офанзиви и други съществени сърдечно-съдови проблеми при пациенти с наднормено тегло или затлъстяване, оповестиха федералните регулатори в петък.

Агенцията по храните и медикаментите на Съединени американски щати утвърди смяна на етикета, поискана от производителя на медикаменти Novo Nordisk, която уголемява използването на семаглутид.

Решението се основава на резултатите от изследване, което откри, че Wegovy понижава риска от съществени сърдечни проблеми — в това число инфаркт, инсулт и смъртни случаи, свързани със сърцето. Пациентите с по-високо тегло със сърдечни болести, само че не и диабет, са с 20% по-малко евентуално да изпитат тези проблеми спрямо пациентите, които са приемали плацебо или фиктивни инжекции, откри изследването.

Wegovy е първото утвърдено лекарство за попречване на евентуално животозастрашаващи съб...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР