Популярното издание Bloomberg съобщи, че американската компания Synchron Inc. е

...
Популярното издание Bloomberg съобщи, че американската компания Synchron Inc. е
Коментари Харесай

САЩ разреши на компанията Synchron Inc. да тества мозъчни импланти върху хора

Популярното издание Bloomberg заяви, че а мериканската компания Synchron Inc. е получила от Агенцията за надзор на храните и медикаментите (FDA) публично позволение за започване на тестванията на върху хора . Главната цел на тези тествания не е единствено тестването на самите функционалности на съответния имплант, а и опция да се потвърди на целия свят, че слагането на мозъчни импланти и тяхната по-нататъшна работа е напълно безвредно за индивида. Това се смята за огромен пробив, тъй като компанията на Илън Мъск Neuralink към този момент тества своите мозъчни импланти единствено върху лабораторни животни, най-вече маймуни.

След приемането на това публично позволение Synchron Inc. стартира клиничните проби на мозъчните импланти на територията на Съединени американски щати. На здравите хора това надали може нещо да даде, тъй като опциите на днешните импланти са напълно скромни, само че за хората с избрани хронични болести или частична/пълна парализа тази нова технология може да се окаже същински подарък. Така да вземем за пример след имплантирането на устройството Stentrode , парализираният, благодарение на своите мозъчни импулси може да ръководи разнообразни електронни устройства. Например, със силата на мисълта да ръководи курсора на екрана на компютъра.

Създателите на особено акцентират една от най-важните особености на Stentrode. З а слагането на импланта не се постанова да се прави интервенция на черепа . Чипът се вкарва в един от огромните кръвоносни съдове на шията благодарение на елементарна инжекция, след което той се придвижва до основния мозък. Това е доста по-комфортно от каквато и да било интервенция.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР