Тръмп пада до 35% благоприятен рейтинг в ужасяващо ново проучване, според което 53% са повдигнати обвинения

...
Популярността на бившия президент Доналд Тръмп пада с нарастването на
Коментари Харесай

Популярността на бившия президент Доналд Тръмп пада с нарастването на правните му проблеми.

Само 35% от американците имат благоприятна представа за Тръмп в сравнение с 62%, които го гледат неблагоприятно, според анкета на Associated Press-NORC, публикувана в сряда.

Проучването, проведено от миналия петък до понеделник, също установи, че 53% от всички гласоподавателите казват, че определено няма да гласуват за Тръмп за президент през 2024 г.

Други 11% казват, че вероятно няма да подкрепят кандидатурата му за завръщане в Белия дом.

Неблагоприятните числа за Тръмп се разшири до мнения относно усилията да бъде съден за опит да отмени загубата му на изборите през 2020 г.

Около 53% от анкетираните одобряват Министерството на правосъдието на САЩ, повдигнало обвинение срещу Тръмп за предполагаемата му схема за оставане на власт незаконно в сравнение със само 30%, които не го одобряват.

Проучването е направено след повдигането на обвинение срещу Тръмп във федералното разследване на 6 януари, но преди той да бъде обвинен късно в понеделник в рекет в Джорджия.

Проучването разкрива силно разделение между демократите и независимите избиратели от една страна и републиканците от друга. Около 86% от демократите подкрепят обвиненията в сравнение със само 16% от републиканците.

Въпреки това, Тръмп изгради доминираща преднина в надпреварата за президент на Републиканската партия през последните месеци, въпреки че правните му проблеми се влошават, използвайки успешно правна драма като политическо оръжие за обединяване на републиканските избиратели зад него.

Седем от 10 републиканци гледат положително на бившия президент, а около 60% казват, че са щастливи, че той се завръща за Белия дом.

Тези констатации съвпадат с други проучвания сред републиканците, които показват, че Тръмп има убедителна преднина пред дългогодишния основен съперник Рон ДеСантис и поредица от други съперници.

Но той има оскъдна популярност извън своята база на Републиканската партия гласоподаватели, сценарий, при който някои анализатори предричат ​​катастрофа на общите избори за партията, ако той участва в гласуването следващия ноември.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР