Популярният спортен журналист и политически анализатор Георги Атанасов взе отношение

...
Популярният спортен журналист и политически анализатор Георги Атанасов взе отношение
Коментари Харесай

Георги Атанасов: Служебният спортен министър или е некомпетентен, или е зависим? А може би и двете...

Популярният състезателен публицист и политически анализатор Георги Атанасов взе отношение по тематиката за базите на ЦСКА и обръщението, което през вчерашния ден разгласява служебният министър на спорта - Андрей Кузманов.

Ето мнението му пред ТОПСПОРТ :

" Напоследък си мисля, че по странна подигравка на ориста плъховете изпълзяват от дупките си в 12 без 5. Преди четвърт век служебният министър председател Стефан Софиянски тъкмо в 12 без 5, тръгвайки си от този пост, подари базите на Левски-Спартак на частната компания от Подуяне. Даде им стадиона за безплатно и безсрочно прилагане, без да заплащат наем. Така един 100% държавен обект попадна в ръцете на на... опасността за националната сигурност Майкъл Чорни! Гледам и чувам несъответстващите думи на един различен длъжностен върховен служител - спортният министър Андрей Кузманов. И се сещам отново за плъховете, които не престават да изпълзяват в 12 без 5. Именно този човек е най-слабото звено в служебния кабинет на президента Радев. Прочу се със своите тенденциозни изявления по адрес на най-успелия ни футболен клуб ЦСКА. Та, корифеят на модерния петобой надали в миналото даже е стъпвал на стадиона. Той или е незапознат, или е подвластен? А може би и двете...
 Снимка 540264
Източник:

Бившият играч и в този момент началник е мощно угрижен за държавния интерес. Това е хубаво, похвално е. Но за какво не попита за откровените нарушавания на този интерес със стадиона на " Герена "? Преди време Николай Пехливанов намерено съобщи, че данъкоплатците непосредствено са ощетени с милиони през годините. Защото страната е плащала наема и сметките на Левски за стадиона. Със сигурност компанията на Чорни и съдебна икономическа експертиза също се е облажила. Помним какво се случи и с басейна " Спартак ". И там имаше далавери и спор на ползи, от които отново ощетени бяха данъкоплатците.

Ревностният страж на държавния интерес Андрей Кузманов не приказва нито за " Герена ", нито за за директната държавна помощ в Пловдив, нито за това по какъв начин потребителите на тока заплащат сметката на ФК Берое. Ако в действителност беше угрижен за държавния интерес, отиващият си длъжностен министър щеше да излезе с стратегия, с платформа за проверка на спортните бази в България. Ясно е, че всички обекти са построени с обществени средства. Това са парите на данъкоплатеца. А стандартът продължава да бъде двоен. Държавата продължава да е майчица за едни и мащеха за ЦСКА. Да попита за другите, щом е толкоз справедлив, виновен и угрижен за държавния интерес ".
 Алчният предприемач, честният Кузманов и къщичката за пиленца
Алчният предприемач, честният Кузманов и къщичката за пиленца

Единият ще бъде запомнен от историята, другият надали...
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР