Популярният наркобандит Атанас Мечев – Наско Гаргата, който излежава 5-годишна

...
Популярният наркобандит Атанас Мечев – Наско Гаргата, който излежава 5-годишна
Коментари Харесай

Наско Гаргата отново се изправя пред съда

Популярният наркобандит Атанас Мечев – Наско Гаргата, който излежава 5-годишна присъда за търговия с дрога ще бъде даден на съд по ново обвиняване – машинация в изключително огромни размери.

 

Разследването е открило, че през последната година татуираният силовак от Разлог е прибрал големи суми от други пандизчии, обещавайки им да облекчи ситуацията им зад решетките като им уреди работа в пандиза, дълготрайни отпуски, въдворяване във ВИП килии и даже предварително освобождение.

 

Според осведомени 39-годишният престъпник е прибрал над 100 бона от шестима пандизчии като не е изключено завлечените от него да се окажат в пъти повече. За момента не излиза наяве дали в схемата му са взели участие и надзиратели от Централния софийски затвор.

Криминалистите почнали да проверяват измамите му преди няколко седмици, откакто против него бил подаден сигнал от Надя Грозданова – сестра на наказания на 17 години отнемане от независимост поради поръчково ликвидиране на татко си Живко Грозданов.

 

Тя показва в жалбата си, че е броила 30 бона на Гаргата от общо поисканите 100 000 лева през предходната есен като в подмяна той  я уверил, че ще издейства работа на брат й зад решетките, а след това ще уреди и предварителното му освобождение.

 

Предстои събраните материали за Наско Гаргата да бъдат предадени на прокуратурата за покачване на обвиняване в машинация в изключително огромни размери, което се санкционира със затвор от 3 до 8 години.

 

Новото обвиняване против него идва единствено 2 месеца, откакто излезе на независимост, отлагайки излежаването на 5-годишната си присъда поради животозастрашаващо сърдечносъдово заболяване.

Само през последните години той претърпял 3 сърдечни интервенции и има сложени клапи.

 

Разбира се внезапното утежняване на здравословното му положение провокира съществени подозрения у криминалистите. Причината е, че съответствува със стартиралото при започване на февруари т.г. следствие за наркотрафик и търговия с дрога против него.

Стартиралото следствие към момента е в начална фаза, само че съгласно полицейски източници, Наско Гаргата ще се снабди с ново обвиняване.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Атанас Мечев Наско Гаргата Живко Грозданов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР