Популярният ММА боец Хамзат Чимаев обяви, че е постигнал съгласие

...
Популярният ММА боец Хамзат Чимаев обяви, че е постигнал съгласие
Коментари Харесай

Чимаев: С Камру Усман направихме сделка!

Популярният ММА войник Хамзат Чимаев разгласи, че е постигнал единодушие с някогашния първенец на UFC в полусредна категория за борба. Чеченецът употребява профила си в обществената мрежа Фейсбук, с цел да заяви за сделката. Все още новината не е доказана от UFC. 

“С Камару Усман направихме договорка! ”, написа непобеденият ММА войник. 

Информация за организирането на подобен дуел циркулира в медиите от известно време. Самият Усман съобщи в скорошно свое изявление,че е подготвен да премери сили с Чимаев в уговорена категория. 

Президентът на UFC Дейна Уайт разяснява предлагането на Усман, като съобщи изрично, че подобен дуел би трябвало да бъде в категория до 84 кг. 
 Дейна Уайт сложи изискване за конфликт Усман-Чимаев Дейна Уайт сложи изискване за конфликт Усман-Чимаев
Хамзат и щаба му изпитват усложнения с намирането на противник. Чеченецът надигра Джилбърт Бърнс през април, 2022-а в извънредно оспорвана и завладяваща три рундова среща. След успеха над Бърнс, който тогава беше под номер две в ранглистата при 77-килограмовите, боецът на шведския отбор “All Stars ” трябваше да се изправи против Нейт Диаз през септември. Само ден преди бтиката, дуелът пропадна, защото Хамзат не съумя да влезе в категория. Тогава Кевин Холанд “спаси ” събитието, като се изправи против Хамзат в междинна категория до 81 кг, само че това му коства загуба със събмишън в първия рунд от Чимаев. След това доминантно показване в медиите участват спекулации за идващ противник на Чимаев, само че все още той няма публично разгласен дуел.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР