Популярният комплекс Слънчев ден до Варна е бил продаден още

...
Популярният комплекс Слънчев ден до Варна е бил продаден още
Коментари Харесай

Гергов е продал популярния черноморски комплекс Слънчев ден

Популярният комплекс " Слънчев ден " до Варна е бил продаден още в края на предходната година от пловдивския предприемач и видна фигура в Българска социалистическа партия Георги Гергов, само че за това се схваща чак в този момент - заради проявлението на измененията в Търговския указател.
Според информация на " 24 часа ", едноличен притежател на курорта към този момент е компания " Амадеус - Ей Си Джи ", която също се държи от предприемачи от Пловдив - Ангел Палийски, Сашо Шилегов и Георги Карадимов. Новият притежател в действителност е придобил контрола над компанията " Съни тур ", която има курортния комплекс " Слънчев ден ", в чийто капитал са хотели като " Палас " и " Марина " - част от тогавашната почивна база на Централен комитет на Българска комунистическа партия. Цената на договорката не е оповестена.
Преди същинската договорка е имало преструктуриране на собствеността в " Слънчев ден ". До октомври предходната година мажоритарен притежател с 55% е " Съни тур ", а останалите дялове са разпределени сред синовете на Гергов. След това е имало прехвърляния на дялове, вследствие на което " Съни тур " придобива 95% от курорта край Варна.
Ангел Палийски е някогашен президент на ПФК " Ботев 1912 ", а сега е член на борда на футболния клуб. Бизнесът му е главно в туризма, като през предходната година взе и концесията на плажа на " Слънчев ден ".
Прехвърлянето на курорта на Палийски и съдружниците му е станало няколко дни откакто общинарите във Варна взеха решение да изплатят от Гергов така наречен " Дупка " в центъра на Варна за 43 млн. лв.. Парите за това бяха отпуснати от държавното управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР