Популярният агрегатор на ревюта и оценки Metacritic представя всяка година

...
Популярният агрегатор на ревюта и оценки Metacritic представя всяка година
Коментари Харесай

Metacritic представи играта на десетилетието

Популярният агрегатор на ревюта и оценки Metacritic показва всяка година ранглиста на най-популярните заглавия на полето на видеоигрите, киното и малкия екран. Тази година обаче е по-специална, защото с нея завършва едно десетилетие – второто за XXI век. Сайтът разгласява през предходната седмица въпросните ранглисти, основаващи се на потребителските оценки.

Самият Metacritic нееднократно през годините генерира неодобрение измежду мнозина, поради показаните рейтинги, само че уеб сайтът си остава добра насочна точка за съвет, като с изключение на медийни ревюта и оценки, показва такива и от елементарни консуматори. И тази година характера на въпросните ранглисти е леко противоречив (така да вземем за пример последният филм от поредицата за „ Лудия Макс “, Mad Max: Fury Road, е избран за най-хубава лента на десетилетието), само че и както се схваща от обяснението на Metacritic, това се дължи частично и на методологията на изследването. То е извършено измежду 2600 консуматори на уеб страницата.

„ Участниците са помолени да категоризират техните пет обичани заглавия на 2019 и сме определили по пет точки за всяко заглавие, гласувано да е преди всичко, 4 точки за второ място и така нататък за всяко последващо до една точка за класираното на пето място заглавие “.

И отвън упоменатите странни кино ранглисти за десетилетието, то при видеоигрите нещата наподобяват като че ли по-нормално с модифицираната версия на Resident Evil 2, оглавяваща първото място за предната година. Тя бива последвана от Sekiro: Shadow Die Twice и Death Stranding на Хидео Коджима, Fire Emblem: Three Houses, Star Wars: Jedi Fallen Order, The Outer Worlds, Control, Devil May Cry 5, Luigi’s Mansion 3 и Pokemon Shield/ Pokemon Sword, затварящи първата десятка на видеоигрите на 2019.

А коя е играта на последната декада? С безапелационните си 331 „ споменавания “, The Last of Us/The Last of Us Remastered води класацията надалеч пред… The Legend of Zelda: Breath of the Wild. И тук, несъмнено имаме още веднъж несъгласие. Макар и с потребителска оценка от 9.2, The Witcher 3: Wild Hunt е на трето място след Zelda (с потребителска оценка от 8.6), а GTA V на Rockstar, която към този момент шеста година продължава да оглавява разнообразни ранглисти за най-продавана игра е предпоследна. На четвърто място откриваме името на Red Dead Redemption 2, следвана от Mass Effect 2, Bloodborne, The Elder Scrolls V: Skyrim, последният God of War, Grand Theft Auto V и Dark Souls, която закрива листата с най-предпочитаните игри на последното десетилетие.

Какво ви е мнението за актуалната класификация на Metacritic, съгласни ли сте с нея и кои са вашите персонални любимци за второто десетилетие на XXI век, може да споделите в коментарната секция под сегашния материал.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР