Популярния уеб-портал DigiTimes съобщи, че китайското предприятие Jin Hua Integrated

...
Популярния уеб-портал DigiTimes съобщи, че китайското предприятие Jin Hua Integrated
Коментари Харесай

Следващото тримесечие Китай започва масовото производство на DRAM памети

Популярния уеб-портал DigiTimes заяви, че китайското дружество Jin Hua Integrated Circuit завършва градежа на завода за произвеждане 300 милиметрови пластини, предопределени за всеобщото произвеждане на DRAM памети.
Заводът се намира в провинция Фудзиен (Fujian), а оборудването и инсталирането на нужната инсталация би трябвало да завърши до месец юли. Масовото произвеждане е планувано да стартира още през третото тримесечие на тази година. DigiTimes акцентира, че градежът на индустриалните здания и пространства е почнал през месец ноември 2017 година и строителството на обекта доста изпреварва плануваните периоди.

Финансирането на Jin Hua се реализира от държавното управление на Китай, като инвестицията е в размер на към $5,3 милиарда. В региона на технологиите Jin Hua работи взаимно с тайванската компания United Microelectronics Corporation (UMC), която е третият производител на чипове по поръчка в света, с 8,5% пазарен дял към 2017 година.

Неотдавна, китайската компания Xi’an UniIC Semiconductors към този момент стартира производството на DDR4 чипове и плочки памет. Очакванията са, китайските производители до края на годината да понижат цента на бързата оперативна памет.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР