Популярните от рекламите на Anheuser-Busch коне от породата Клайдсдейл са

...
Популярните от рекламите на Anheuser-Busch коне от породата Клайдсдейл са
Коментари Харесай

Anheuser-Busch губи монопола върху алкохолните реклами на Супербоул

Популярните от рекламите на Anheuser-Busch коне от породата Клайдсдейл са на път да се снабдят с конкуренция.
Anheuser-Busch поставя завършек на траялата повече от 33 години извънредна договорка със Супербоул и други алкохолни марки към този момент се намесват.
По силата на подписано съглашение с НФЛ, от 1989 година колосът Anheuser-Busch бе единствената алкохолна марка, която имаше право да пуска свои телевизионни реклами по време на финала по американски футбол в Съединени американски щати, по-известен като Супербоул. Компанията обаче е отказала да възобнови съглашението за Супербоул 57, който ще се организира идния февруари, осведоми CNN Business, базирайки се на Adweek.

По време на мача при започване на 2023 година Budweiser и Bud Lite ще би трябвало да се конкурират с други марки бира.

Конкурентната Molson Coors, чийто марки включват Blue Moon и Miller Lite, към този момент възнамерява да влага в рекламно време на Супербоул.

Това е първата огромна пивоварна компания, която ще се възползва от края на извънредната договорка на Anheuser-Busch като тя ще се завърне в рекламите на Супербоул за първи път от повече от три десетилетия.

От Molson Coors към този момент са закупили 30-секунден рекламен спот без да разкриват детайлности към рекламата.

"Това се случва за първи път от 30 години, тъй че мисля, че ще е занимателно, " споделя пред CNN Business основният маркетингов шеф на Molson Coors Мишейл Сейнт Жак. "Не единствено за нашите марки, само че и за потребителите, "

Супербоул постоянно събира по над 100 млн. души телевизионна публика в Съединени американски щати и е златна мина за рекламодателите. От Molson Coors обаче настояват, че на процедура са били изолирани от рекламата по време на спортното събитие, където преобладаваха конете, жабите и кучетата на Anheuser-Busch, както и редица други известни реклами на Budweiser през годините.

"От 1989 година имаше единствено един формален рекламодател на бира по време на Супербоул и почтено казано, това не беше занимателно, " споделя Сейнт Жак. "След близо 40 година неявяване може да сте сигурни, че нашите марки ще се намесят тази година. "

През 2021 година именитите коне от породата Клайдсдейл, участващи в рекламите на Budweiser пропуснаха Супербоул за първи път от 37 години. Компанията реши вместо да популяризира по време на сортното събитие да насочи парите за акция за повишение на информираността по отношение на имунизациите против COVID-19.

Алкохолните реклами няма да са единствената смяна на идващия Супербоул. От Pepsi оповестиха по-рано през годината, че към този момент няма да спонсорират концертите на полувремето на огромния мач, откакто правеха това в последните 10 години.

Следващият Супербоул ще се организира на 12 февруари 2023 година в Глендейл, Аризона и ще се излъчва по Fox.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР