Популярни личности, които мълчаливо се отделят от властта и диктата

...
Популярни личности, които мълчаливо се отделят от властта и диктата
Коментари Харесай

Там: Филмът, който събира Георги Господинов, Явор Гърдев, Александър Морфов, Мариус Куркински и още известни личности

" Популярни персони, които безмълвно се отделят от властта и диктата на своя обществен облик, от света на креативното си и обществено амплоа и да потънат колкото се може по-надълбоко в себе си до степен да се разтворят в огромните естествени пейзажи " - по този начин разказва новия си филм " Там ", който ще направи премиерата си на 5 ноември.

Главните му герои са писателят Георги Господинов, режисьорите Явор Гърдев, Александър Морфов, Галин Стоев, артистът и режисьор Мариус Куркински, скулпторът Павел Койчев, учителят по физика Теодосий Теодосиев, диригентът Йордан Камджалов.

Осемте представители на изкуствата и науката са " безмълвни артисти " във кино лентата на досегашния фотограф на, който показва, че е работил в продължение на 5 години върху концепцията си - и да не се отхвърля макар отводите и " годините молби и предложения " към някои избраниците си.

Щерев разказва по какъв начин е съумял да снима Явор Гърдев " в 3 края на България и съумях да го “запечатам ” във всевъзможни положения: с къса коса - и с дълга коса; с огромна брада - и без брада; и слаб - и пълен; лято на лодка в езеро - и зима на планина в преспи сняг ".

Георги Господинов е сниман, до момента в който стои " с часове върху заледено езеро ", или, както се майтапи създателят на кино лентата - " по този начин евентуално се кали за The Booker Prize ".

Той благодари и на Павел Койчев за това, че " макар своите 84 години пътувахме през 3 сезона до едно и също място и юношески заставам в сняг самичък посред мост в продължение на часове ".

Режисьорът Александър Морфов е дал и достъп на фотографа до неговите персонални мемоари и стихове, които е писал в последните 20 години. От Теодосий Теодосиев той получава и откъс, който физикът е запомнил от своя татко: " Аз като мълча, доста споделям ".

" Може би се чудите за какво са единствено мъже! Защото ще има и втора част единствено с дами, само че за това трябват да почакате най-малко още 3 години ", написа създателят.

Музиката е значим детайл на концепцията за кино лентата на Стефан Н. Щерев.

" Все още не мога да допускам, че след съвсем едногодишна битка съумях да имам правата върху творбите на едни от най-големите имена в света на филмовата музика, които са основали саундтраците на “Joker ” с Joaquin Phoenix, сериала “Chernobyl ” на Johan Renck, “Ad Astra ” с Brat Pitt, " Arrival ”, “The Theory of Everything ” и други Това Max Richter / Jóhann Jóhannsson / Hildur Gudnadóttir / Mari Samuelsen / Ólafur Arnalds / Alice Sara Ott / Joep Beving / Lisa Gerrard & GENESIS ORCHESTRA ", написа още Стефан Н. Щерев.

Филмът " Там " ще се излъчи на 5 ноември в Кино " Люмиер " на НДК от 19 ч., като през Eventim.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР