Популярни дестинации трябваше да се справят със значителен спад на

...
Популярни дестинации трябваше да се справят със значителен спад на
Коментари Харесай

Само 45 чуждестранни туристи посетили Бали през 2021 г.

Популярни дестинации трябваше да се оправят със забележителен спад на туристите в изискванията на пандемията от ковид. Малко от тях обаче бяха по-тежко наранени от Бали - индонезийският остров, обичан на хиляди хора по света, пише CNN.

Заради строгите ограничения за граничен надзор и затвореното летище Бали стана домакин на едвам 45 задгранични гости през 2021 г. За съпоставяне през 2019 година те са били 6,2 милиона, а през 2020 година - 1,05 милиона.

" Това е най-ниският брой задгранични туристически визити, който в миналото сме записали ", каза пред CNN Ньоман Геде Гунадика, началник на туристическия отдел на провинция Бали.

Двуцифреното число е за интервала сред януари и октомври 2021 година Тъй като летището на острова бе затворено за интернационалните полети съвсем през цялата година, тези туристи са идвали основно с частни яхти. Въпреки че аеропортът публично бе отворен за интернационалните полети на 14 октомври, досега са осъществявани единствено вътрешни, най-вече от столицата на Индонезия Джакарта.

За да отидат в Бали, задграничните туристи би трябвало да се съобразят със строги Covid условия. Те би трябвало да получат бизнес виза на стойност 300 $ (в момента не се издават туристически визи), да си създадат голям брой PCR проби и да закупят специфична здравна застраховка. Освен това разноските за самолетни билети са по-високи от обичайните поради неналичието на директни полети. Дори на изцяло имунизираните гости се постанова 10-дневна карантина.

Политиката на Бали във връзка с туристите от чужбина се дефинира от централното държавно управление в Джакарта, а не от локалните управляващи на острова. Първоначално карантината беше по-кратка, само че неотдавна бе увеличена заради опасения от новия вид Омикрон на ковид.

Все отново има един дребен лъч вяра - раздвижването на вътрешния туризъм. Заетостта на хотелите в Бали е към 35% с помощта на индонезийски гости. През уикендите близо 13 000 поданици на страната се насочат към острова, настояват локални хотелиери.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР