Популярната платформа за комуникации WhatsApp е блокиран на територията на

...
Популярната платформа за комуникации WhatsApp е блокиран на територията на
Коментари Харесай

WhatsApp е блокиран на територията на Китай


Популярната платформа за връзки WhatsApp е блокиран на територията на Китай, заяви електронното издание на вестник „ Ню Йорк Таймс “.

WhatsApp е благосъстоятелност на американската компания „ Facebook “, която е притежател и на едноименната обществена мрежа, блокирана в Китай от 2009 година WhatsApp бе последната от предлаганите от „ Facebook “ услуги, достъпът до които в Китай не бе стеснен.

Според „ Ню Йорк Таймс “ рестриктивните мерки върху потреблението на WhatsApp са почнали при започване на юли с блокиране на видеочатове, изпращане на файлове, в това число и на фотоси. Сега обаче са блокирани и текстовите известия и WhatsApp е изцяло недосегаем на цялата територия на континентален Китай. Според специалист, представен от „ Ню Йорк Таймс “, блокирането на текстовите известия в WhatsApp, демонстрира, че в Китай е създадено особено програмно обезпечаване, което може да се оправи с технологиите на шифрованите данни, каквито се употребяват за преместване на известия.

От 2003 година в Китай работи системата „ Златен щит “, по-известна като „ Великия китайски firewall “, която филтрира достъпа на потребителите до интернет услуги. Обикновено се блокират страници с антиправителствено наличие или „ чувствителни “ материали, обществени мрежи, които не се управляват от държавното управление на КНР и уеб сайтове за хазарт. /ТАСС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР