Популярната платформа Spotify предпочете да се раздели с музиката на

...
Популярната платформа Spotify предпочете да се раздели с музиката на
Коментари Харесай

Spotify избра антиваксъра Джо Роугън пред музиката на известен рокаджия

Популярната платформа Spotify избра да се раздели с музиката на известния рок музикант Нийл Йънг , а не с водещия на подкаст Джо Роган , който събира по 11 милиона слушатели с всеки собствен епизод.

През последните два дни музикантът се изправи против музикалната платформа, като съобщи обществено, че желае Spotify неотложно да смъкна мзуиката му от платформата си. Причината - платформата е позволила " дезинформация за имунизациите ", популяризирана от подкастъра Джо Роган в приложението. 

Искането му е в отговор на декемврийски подкаст, в който Роган предложения Робърт Малоун - вирусолог, взел участие в създаването на РНК имунизациите, а в този момент песимистичен към тях. В подкаста Малоун декларира на Роган, че американските лечебни заведения са финансово подтиквани да оповестяват подправени смъртни случаи като породени от ковид. В подкаста си Роган също предизвиква " здравите " младежи да не се имунизират против COVID-19. " Могат да имат Роган или Йънг. Не и двамата ", се споделя в писмото му.

В последна сметка желанието на Нийл Йънг е изпълнено – през днешния ден компанията съобщи, че ще отстрани музиката на Йънг, оповестява New York Times.

" Искаме цялото международно музикално и аудио наличие да бъде налично за потребителите на Spotify ", се споделя в изказване на компанията за медиите. " С това идва огромна отговорност за балансиране сред сигурността за слушателите и на свободата за основателите. Имаме подробни правила за наличието и премахнахме над 20 000 епизода на подкасти, свързани с Covid, от началото на пандемията. Съжаляваме за решението на Нийл за унищожаване на неговата музика от Spotify, само че се надяваме скоро да го приветстваме още веднъж ".

Йънг също разгласява известие, с което благодари на Warner. " Искам да благодаря на моята в действителност страхотна и подкрепяща звукозаписна компания Warner Brothers-Reprise Records, че застанаха зад мен в решението ми да изтегля цялата си музика от Spotify. Благодаря ви! ".

По думите му за него и звукозаписната компания това ще е голяма загуба, като се има поради, че Spotify съставлява 60 % от стрийминга на музиката му за слушатели по целия свят. Все отново той упорства, че Spotify се е трансформирала в платформа за " животозастрашаваща дезинформация ". 

Още от ТЕХНОЛОГИИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР