Популярната митология предполага, че наркодилърите могат да бъдат открити в ...

Популярната митология предполага, че наркодилърите могат да бъдат открити в

Говорят наркодилъри - от какво най-много се страхуват?

Популярната митология допуска, че наркодилърите могат да бъдат открити в големи имения в Маями или стриптийз клубове в Ню Джърси, отдавайки се на живот, изпълнен с пороци и земни удоволствия... Преди да срещнат съдбата си в градушка от олово. Реалността е много по-друга-през 2021 година дилърът на опиати е също толкова евентуално да бъде 12-годишно дете в края на улицата, колкото и безпрепятствено говорящ разбойник с велурен анцуг.

Доклад от 2019 година откри, че европейската търговия с опиати коства най-малко 30 милиарда евро годишно , като анализът за 2017 година дефинира цената на търговията в Съединени американски щати на близо 150 милиарда $. Това количество артикул се нуждае от доста нормални хора, с цел да се продаде – само че кои са нещата, които засягат ежедневния продавач на опиати?

VICE беседва както с сегашни, по този начин и и с някогашни дилъри по целия свят, с цел да разбере какво тормози дилърите.

Хенри, 23 година, Оксфорд, Англия-някогашен дилър на кокаин, екстази, кетамин и трева

Моето терзание номер едно е полицията, несъмнено. Второ, бих споделил, е да бъда предаден. Трето: продажба на неподходящи или нечисти неща, които биха наранили някого.

Общуването може да бъде и доста самотно нещо. Винаги съм параноичен да не бъда ограбен, макар че това е елементарно нещо, с което се научаваш да се справяш и взимаш защитни ограничения. Имах един другар-беше намушкан 112 пъти от най-положителния си другар и в следствие разчленен. Самият аз бях намушкан няколко пъти. Тези нелепости непрекъснато вървят в ума ми, по тази причина и аз потеглих по пътя на тежката приложимост на опиати, с цел да обуздая безпокойството си – безпокойствие и виновност. В последна сметка нараних доста хора, близки до мен, и приемах до 10-дванадесет милиграма Ксанакс дневно. Започнах да употребявам и доста кетамин.

Загубих всичко от купонясване и от пристрастяването към кетамин – от този момент имам две интервенции на пикочния мехур.

Вече имам личен легален бизнес и се възвръщам . Все отново ревизирам за полиция всякога, когато хората почукат на вратата, и постоянно се паникьосвам, когато видя бус да шофира зад мен!

Оливър, 30 година, Охайо, Съединени американски щати-някогашен дилър на Ксанакс

Продавах киселина в Snapchat, след което започнах да закупувам Ксанакс от даркнет. Съвсем бързо започнах да продавам по 500 блистера на седмица. Можех да продавам и повече, само че не го правех, защото ме беше боязън. В един миг трима души седмично (дилъри с по-ниски продажби) влязоха в пандиза една седмица поради продажба на Ксанакс, който им предоставях. Освен това скоростта, с която хората прекосяваха през хапчетата, ме караше да се усещам разтревожен.

Имах една клиентка, която искаше 10 блистера, а след това по 100 всяка седмица. Тя излизаше с моя другар, тъй че знаех, че не ги споделя. Продавах и на хора, които употребяват хероин и това ме караше да се страхувам да не предозират или да умрат .

Аз съм естествено грижлив човек, тъй че визията на отрицателните резултати, които държанието ми имаше върху другите, в действителност ме нарани – даже и да се опитате да го рационализирате, като си помислите: "Ако не си купят от мен, ще купят от някой различен, а аз най-малко им продавам им реалния артикул ". Но животът в боязън несъмнено подхранваше моята лична приложимост на опиати. В последна сметка отидох в пандиза и спрях, само че желанието да се върна към остарелия си живот е толкова огромно.

Аш, 21 година, югозападна Англия-дилър на трева

Най-голямото ми терзание е конкуренцията от другари. Живея в дребен град и прислугвам най-вече студенти, тъй че, когато приятелите ми видяха, че се справям добре, някои взеха решение, че също могат да стартират да търгуват. Приех го мъчно-не исках спор с хора, които смятах за другари, на маркетът тук е дребен. За благополучие им обясних позицията и им помогнах да намерят други неща, които да продават, въпреки че забелязах няколко нови хора с началото на новия учебен срок в университета. Държат ме на пръсти.

Да бъда излъган или ограбен постоянно е било терзание, само че защото прислугвам най-вече положителни студенти, евентуално съм най-малко изложен на риск от някой, който различавам.

Ноа, 30 година, Австралия-някогашен дилър на кристали

Голямо терзание за мен бяха другите дилъри и проблемните абонати. Няма да бъдете на радара на ченгетата, в случай че сте в играта от скоро, тъй че би трябвало да се притеснявате за други играчи. Това може да значи да бъдете нападнати или клиентите ви да бъдат взети, тъй че да загубите потока си от доходи. През повечето време работех на кредит, тъй че получавах артикул на пратка и в следствие го изплащах. Просто по този начин беше по-елементарно, само че всевъзможни казуси с продажбите бяха като огромен дамоклев меч над главата ми.

Това докара до обстоятелството, че имах все по-огромен фиктивен борч, държан над главата ми – само че без значение какъв брой опиати продавах, лихвите продължаваха да се натрупват. Това беше игра на котка и мишка, която ме държа в положение на непрекъснат боязън. В последна сметка затънах много надълбоко, което докара до това, че бях похитен и малтретиран от организацията, в която работех . Оцелях единствено поради полицейска тактическа офанзива на мястото, където бях държан. Това ме измъкна от играта в последна сметка, само че ме остави с посттравматичен стрес.

Били, 24 година, Англия-вълшебен гъби и дилър на LSD

Продавам гъби и LSD таблетки и в действителност се тормозя по какъв начин ще реагират хората – те са толкова мощни, изменящи живота химикали, че не е нещо, с което да се забавлявате. Не продавам тези гъби за пари, мисля за това по какъв начин могат да ви оказват помощ. Не можете елементарно да хвърлите това на някого за £20 – можете да го побъркате.

Просто в никакъв случай не продавам опиатите на хора, на които им е за първи път – в случай че ги е употребявал и преди или го различавам добре-тогава продавам. Приятелите ми знаят, че ми пука за това и повечето трябваше да се борят с мен, с цел да ме накарат да им продам. Те знаят, че няма да дам на някое 16-годишно дете гъби, които да вземе на бала!

Стив, 21 година, Сидни, Австралия-някогашен дилър на MDMA, кокаин и кетамин

Основното нещо, за което се притеснявах, беше качеството на продукта. Аз съм в Австралия и всичко е по-скъпо, защото тук не се създават общоприети парти неща. Всичко би трябвало да се внася. Тъй като ние сме остров посред нищото, е по-мъчно да вкарате незаконни неща.

Поради тези високи цени беше приоритет да се знаят точните качества и сигурност на продукта. Ще би трябвало да тествам всеки пакет или от време на време да го предам на другари, както и да употребяват комплекти за тестване. Продуктът се продаваше самичък, в случай че беше върха. Ако качеството спаднеше-клиентите намаляваха и това изискваше повече работа, с цел да се отърва от продукта. Това е непрекъснат стрес!

Източник: dnes.bg