Популярната компания за видео игри GameStop добави NFT карти за

...
Популярната компания за видео игри GameStop добави NFT карти за
Коментари Харесай

GameStop добави NFT карти за търговия във виртуални игри

Популярната компания за видео игри GameStop добави NFT карти за търговия за виртуалната игра Gods Unchained като преимущество за членовете на своята стратегия за преданост, като задачата на търговеца е да задълбочи обсега си в криптоцентрираната мрежа.

Gods Unchained е цифрова игра с карти за продан, построена върху блокчейн ethereum, която разрешава на играчите да имат, търгуват и продават своите активи в играта. Създаден е от Крис Клей, който преди този момент режисира цифровата итерация на Magic: The Gathering. Според уеб страницата на играта играчите са похарчили 74 милиарда $ за покупки в играта през 2020 г. С NFT картите за търговия играчите могат да закупят валутата на играта, $GODS, на платформата FTX, да закупят спомагателни карти за търговия на GameStop NFT пазара и да държат активите в своя портфейл GameStop.
 Акциите на GameStop потеглиха надолу: компанията регистрира загуба от над 60 милиона $
Акциите на GameStop потеглиха надолу: компанията регистрира загуба от над 60 милиона $

Общите доходи на компанията обаче са доста по-големи спрямо предходната година

Партньорството бележи най-новото начинание на GameStop с криптовалута и незаменими токени, които са неповторими цифрови активи, до момента в който GameStop се бори за трансформиране на своя бизнес. През юли компанията започва NFT пазар. През септември тя разгласи партньорство с борсата за криптовалута FTX.

Насочването на GameStop към цифровия свят е централно за плана за промяна под управлението на новия основен изпълнителен шеф Мат Фърлонг и ръководителя на борда Райън Коен, създател на Chewy и някогашен деятел вложител в Bed Bath & Beyond. Коен е бил муза за доста вложители в акции на мемове, които доведоха акциите на GameStop от няколко $ до връх от над $80 при започване на 2021 година
 Акциите на GameStop още веднъж се изстрелват. Този път – без Reddit
Акциите на GameStop още веднъж се изстрелват. Този път – без Reddit

Компанията дори ще върне предварително 10% от дълга си до края на месеца

Припомняме, че откакто GameStop разбуни духовете през предходната година след борсовото крушение, което направи, при започване на тази година компанията на първия български милиардер - Robinhood, спря търговията с акции на GameStop. И оттогава като че ли започнаха и проблемите.

Тогава Влад Тенев съобщи, че решението на платформата му не е било по напътствието на маркет мейкър или хедж фонд. Акциите на GameStop обаче затвориха със срив от 44%, точно откакто Robinhood ограничи търговията. След това обаче скочиха с повече от 60% - след решение за облекчение на рестриктивните мерки.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР