Популярната колумбийска певица Шакира е призована да се яви пред

...
Популярната колумбийска певица Шакира е призована да се яви пред
Коментари Харесай

Данъчните неволи на Шакира нямат край

Популярната колумбийска певица Шакира е призована да се яви пред съда и да даде показания на 6 юни по обвиняване за укриване на налози, оповестяват Агенция Франс Прес и ТАСС.

Поп изпълнителката е обвинена в шест закононарушения, свързани с неизплащането на подоходен налог и на и веществен налог за интервала от 2012 до 2014 година Фискът дефинира неизплатената сума от Шакира в размер на 14,5 млн. евро.

Обвинението акцентира, че от 2011 година певицата е живяла в каталунската столица Барселона със бранителя на едноименния футболен клуб Жерар Пике. Според испанските закони, лице, пребиваващо на територията на страната над половин година, стартира да дължи налози, в това число и за приходи, получени в чужбина.

Шакира съжителства публично от 2011 година с Жерар Пике, от който има две деца. 42-годишната певица се записва като поданик в Испания през 2015 година Преди това нейната данъчна регистрация бе на Бахамските острови. Миналата година представител на прокуратурата съобщи, че " това не подхожда на действителността " и акцентира, че сътрудникът на Шакира и техните деца живеят в региона на Барселона.

Адвокатите на Шакира упорстват, че по-голямата част от приходите преди 2014 година произлизат от нейни турнета по света, и че певицата не е живяла в Испания повече от шест месеца годишно - изискване, с цел да заплаща налози в страната. 
Източник: БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР