Популярна стока се изтегля от супермаркетите на Lidl в Обединеното

...
Популярна стока се изтегля от супермаркетите на Lidl в Обединеното
Коментари Харесай

„Лидъл“ изтегля свой продукт защото може да предизвика гърч, кома и смърт (СНИКА)

Популярна стока се изтегля от супермаркетите на Lidl в Обединеното кралство, защото може да съдържа отровен пестицид, който може да докара до гърчове, кома и даже гибел, в случай че се употребява за дълъг интервал от време. Lidl разгласи, че изтегля партида от своите пуканки Snaktastic за микровълнова фурна заради съществуването на пестицида Chlorpyrifos – който към този момент не е утвърден за приложимост в храни в Обединеното кралство.

Според Центъра за надзор на болесттите, Chlorpyrifos е инсектицид, който се употребява необятно в домове и във ферми. Дишането или поглъщането на хлорпирифос може да докара до разнообразни резултати върху нервната система, вариращи от главоболие, замъглено зрение и слюноотделяне до гърчове, кома и гибел, според от количеството и продължителността на детонацията.

Клиентите на Lidl, които са закупили продукта пуканки за микровълнова фурна Snaktastic, се поучават да не го употребяват и да върнат продукта в най-близкия магазин на Lidl за цялостно възобновяване на сумата. Засегнатата партида включва както солени, по този начин и сладки разновидности на закуската с най-хубав период на валидност 17 декември 2024 година, са наранени.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР