Популяризирането на българската музика в обществените медии беше обсъдено на

...
Популяризирането на българската музика в обществените медии беше обсъдено на
Коментари Харесай

Ицо Хазарта за българската музика в ефира: Спасителните квоти са за некадърници

Популяризирането на българската музика в публичните медии беше разисквано на съвещание на парламентарната комисия по културата и медиите. Партията " Възраждане " предлага законът да задължава БНР и Българска национална телевизия 50% от музиката в ефира им да е българска.

След разгорещени разногласия, множеството от участниците в съвещанието на парламентарната комисия поддържаха законова наредба за повече българска музика. Предстои да бъдат конкретизирани законовите текстове.

Генералният шеф на БНР Милен Митев означи, че БНР и в този момент се пробва оптимално да поддържа българските актьори. 

" По принцип считам, че би трябвало да сме внимателни с едно законодателно изменение, което с административни ограничения контролира нещо, което е в областта на изкуството. С тази спогодба още веднъж декларирам, че Националното радио е склонно да поддържа всяка една самодейност, която ще бъде в интерес на българските актьори. Може би огромният въпрос, който би трябвало да решим, е дали пазиме всички български актьори непременно ", сподели Митев, представен от БНР.

" Спасителните квоти са за некадърници. Всякакви ограничавания и квоти са нещо погрешно. Да гласуваме да има тласък за българския фолклор, тъй като той е същински и достоверен ", съобщи по време на дебатите националният представител от " Продължаваме промяната " Христо Петров, прочут като Ицо Хазарта  Ицо Хазарта Христо Петров - Ицо Хазарта е роден е на 19 декември 1979 година в София.     Христо приключва. Според него, в случай че има същинска и стойностна българска музика, в голямата ѝ част, тя е правена преди десетилетия.

На съвещанието на комисията присъстваха представители на музикалните среди – Йорданка Христова, Катя и Здравко от дует " Ритон ", Милена Славова, Ценко Минкин, Иван Тенев и др.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР