Поправянето на само 2 грешки в бюджета, сваля дефицита на

...
Поправянето на само 2 грешки в бюджета, сваля дефицита на
Коментари Харесай

Асен Василев на първо преглеждане хвана 2 грешки в бюджета на Гълъб Донев

Поправянето на единствено 2 неточности в бюджета, смъква недостига на 3,6% без да се се орязва с нито един лев плануваните средства за пенсии и заплати и без да се подвигат с нито един лев налозите. Това написа във " Facebook " съпредседателят на " Продължаваме промяната " и някогашен финансов министър Асен Василев във връзка.

Василев е разгласил и си финансите на страната.

" На първо четене има най-малко две огромни неточности. Първата е, че по Плана за възобновяване са заложени да се създадат всички разноски - 100% от разноските, а да получим 0% от приходите. Това е неточност от 2 милиарда и 881 лв.. Втората неточност е, че не е заложено да се съберат 100% дял от държавните предприятия. Това е неточност от 1 милиард и 721 милиона лв.. Само от тези две неточности бюджетният недостиг понижава с над 4 милиарда и половина лв. и пада на 3,6% ", изяснява той.
 Бюджет 2023 - път към пъкъла, застлан с положителни планове
Бюджет 2023 - път към пъкъла, застлан с положителни планове

А при такива рентабилност обслужването на този дълг ще бъде спомагателен и то сензитивен товар за хазната

Василев показва също, че са поискали детайлна информация за проектобюджета от Министерство на финансите. Той е убеден, че откакто я прегледат " умерено ще се вместим в 3% недостиг " . " Сигурен съм, че като стартира работната седмица, получим информацията, която сме поискали от Министерството на финансите и прегледаме бюджета на Гълъб Донев перо по перо и останалите 0,6% ще бъдат открити. И по този начин ще имаме бюджетен недостиг от 3% без да се понижи с нито един лев нито една заплата, нито една пенсия, заложена от служебния кабинет ", декларира Асен Василев.

По думите му пари има за всички, в случай че не се краде. " И да няма неточности в сметките ", добавя той.

" Днес бях решил да се погрижа за туите в градината, само че след нервността последните 24 часа след плана на бюджет, показан от кабинета на Гълъб Донев, се наложи да погледна и тези трудове ", разяснява иронично Василев.
 Снимка 615353
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР